Hof van Sloten

Vorig jaar op 19 november 2017 mocht Het Zwanenkoor optreden in de Hof van Sloten. Wij vonden het toen heel erg gezellig. De bewoners blijkbaar ook, want we mochten nu al weer terug komen.  

 

Het was een bijzondere middag, want in de zaal zat de moeder van Cor Hoop, één van de koorleden, op de voorste rij. Zij heeft de leeftijd van 98 jaar bereikt en natuurlijk zong Cor één van de liedjes speciaal voor haar. Het was ontroerend.

Daarnaast zong het koor enkele nummers, die we ook in de Rode Hoed gaan brengen en die we hier voor het eerst voor publiek zongen. Heel spannend, maar het ging prima en daar waren we trots op.

 

Met een prachtige roos gingen we allemaal naar huis. Het was een heerlijke middag.

Ons Tweede Thuis – Amstelveen

Ons Tweede Thuis is er voor mensen met een verstandelijke beperking, autisme of niet-aangeboren hersenletsel. Voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen.

Elk jaar zorgt de stichting Egmana ervoor, dat Het Zwanenkoor hier kan optreden. De busjes rijden af en aan om de mensen te brengen. Een heel volle zaal met verwachtingsvolle gezichten.
Wat fantastisch mooi is het elke keer weer om voor deze mensen te mogen zingen. Na de pauze is het helemaal feest, want dan mag iedereen tussen de koorleden gaan staan en meedoen. Het optreden eindigt steevast met de polonaise. Het hele Zwanenkoor en mensen in rolstoelen of lopend gaan in een lange rij al zingend door de zaal.

Wat een ongelooflijk feest met ontroerende momenten. We komen graag volgend jaar weer terug.

Hof van Sloten

Het Hof van Sloten is onlangs gerenoveerd. Het ligt in een rustige buurt tegenover het Slotervaart Ziekenhuis. Een woon- zorggemeenschap, waar ook mensen kunnen revalideren.

Het Zwanenkoor werd zeer hartelijk ontvangen. Ons werd verteld, dat de bewoners erg uitkeken naar ons optreden. Natuurlijk is het een hele klus om iedereen op tijd beneden in de zaal te krijgen, maar dankzij de vele vrijwilligers lukte dat prima.

 

Het werd een ontzettend gezellig optreden. Er werd mee gewiegd, de duimen gingen in de lucht en aan de gezichten van de mensen was duidelijk te zien, dat zij ontzettend genoten.

Het was ook voor het koor fantastisch om al die blijde gezichten te zien.

 

Dankzij de subsidie van het RCOAK fonds was dit optreden mogelijk.

Avondlicht Hoorn

De reis ging dit keer naar Avondlicht in Hoorn. Voor een aantal koorleden een behoorlijk lange trip. Naast het woonzorgcentrum liggen de aanleunwoningen en een appartementencomplex, dat bestaat uit luxe seniorenappartementen.

 

De recreatiezaal bestaat uit verschillende niveaus en is rond gebouwd. Daardoor kan iedereen alles goed zien. Alle stoelen waren bezet. Het feest kon beginnen!
En een feestje werd het. Veel vrolijke gezichten, meedeinen en klappen.
Aan het eind van het optreden ging zelfs een groot deel van de mensen staand applaudisseren.

 

Het was ontzettend gezellig. Zelfs zo gezellig, dat een groep koorleden besloot er een hapje te blijven eten. En ook dat is goed bevallen.

We hopen hier nog eens terug te komen.

Dag van de Mantelzorg

Vrijdag 10 november is de Dag van de Mantelzorg. Dan worden overal in het land de mantelzorgers in het zonnetje gezet. Iedereen weet hoe ontzettend deze mensen dat verdienen.
Stadsdeel Zuid had een dag georganiseerd in Sporthal Zuid. De mensen werden verwend met lekker eten, drankjes en ’s middags ter afsluiting een optreden van Het Zwanenkoor en twee workshops. Een salsa workshop en een zangworkshop. De laatste werd verzorgd door Het Zwanenkoor.

 

Onder leiding van André Vrolijk werden twee liedjes ingestudeerd “Aan de voet van die mooie Wester” (driestemmig!!) en “Mijn wiegie was een stijfselkissie”. Er werden zelfs solisten gevonden onder de mantelzorgers. Drie dames en twee heren. Het uur was zo voorbij en de mensen vonden het geweldig.

 

Aan het eind van onze laatste set kwamen alle mensen die de workshop hadden gevolgd bij ons staan. Hun solisten deden het prima en kregen een daverend applaus van de zaal.

Wat een geweldige middag was het geweest voor ons, Het Zwanenkoor, maar vooral voor de mensen, die zich zo ongelooflijk inzetten voor hun naasten.

 

Een heel mooie ervaring.

Top