Avondlicht Hoorn

De reis ging dit keer naar Avondlicht in Hoorn. Voor een aantal koorleden een behoorlijk lange trip. Naast het woonzorgcentrum liggen de aanleunwoningen en een appartementencomplex, dat bestaat uit luxe seniorenappartementen.

 

De recreatiezaal bestaat uit verschillende niveaus en is rond gebouwd. Daardoor kan iedereen alles goed zien. Alle stoelen waren bezet. Het feest kon beginnen!
En een feestje werd het. Veel vrolijke gezichten, meedeinen en klappen.
Aan het eind van het optreden ging zelfs een groot deel van de mensen staand applaudisseren.

 

Het was ontzettend gezellig. Zelfs zo gezellig, dat een groep koorleden besloot er een hapje te blijven eten. En ook dat is goed bevallen.

We hopen hier nog eens terug te komen.

Dag van de Mantelzorg

Vrijdag 10 november is de Dag van de Mantelzorg. Dan worden overal in het land de mantelzorgers in het zonnetje gezet. Iedereen weet hoe ontzettend deze mensen dat verdienen.
Stadsdeel Zuid had een dag georganiseerd in Sporthal Zuid. De mensen werden verwend met lekker eten, drankjes en ’s middags ter afsluiting een optreden van Het Zwanenkoor en twee workshops. Een salsa workshop en een zangworkshop. De laatste werd verzorgd door Het Zwanenkoor.

 

Onder leiding van André Vrolijk werden twee liedjes ingestudeerd “Aan de voet van die mooie Wester” (driestemmig!!) en “Mijn wiegie was een stijfselkissie”. Er werden zelfs solisten gevonden onder de mantelzorgers. Drie dames en twee heren. Het uur was zo voorbij en de mensen vonden het geweldig.

 

Aan het eind van onze laatste set kwamen alle mensen die de workshop hadden gevolgd bij ons staan. Hun solisten deden het prima en kregen een daverend applaus van de zaal.

Wat een geweldige middag was het geweest voor ons, Het Zwanenkoor, maar vooral voor de mensen, die zich zo ongelooflijk inzetten voor hun naasten.

 

Een heel mooie ervaring.

Zomipo – Velserbroek

Zondagmiddag Podium in Velserbroek. Het Zwanenkoor was hier voor de eerste keer. De organisatie had ons laten weten, dat het totaal uitverkocht was en dat bleek ook overduidelijk het geval. Er kon geen stoel meer bij.

Onze muzikaal leider André Vrolijk had een afwisselend en gezellig programma samengesteld.

 

Het publiek was heel enthousiast en veel mensen kenden de liedjes en zongen ze mee. Bij de gevoelige liedjes werd zelfs hier en daar een traantje weggepinkt.

In de pauze verkochten wij zoals gebruikelijk onze Cd’s. Ze vonden gretig aftrek en één mevrouw kocht ze zelfs alle vijf!

 

Het was echt een super gezellige middag. Voor het publiek, maar ook voor Het Zwanenkoor.

Hopelijk komen we hier nog eens terug.

FNV Rode Hoed II

Opnieuw een mooie avond van de FNV in de Rode Hoed om hun jubilarissen in het zonnetje te zetten. Er waren wat minder mensen dan de vorige week, toch was de sfeer er absoluut niet minder om.

 

Enkele solisten waren afwezig, maar onze muzikaal leider André Vrolijk had toch een mooi afwisselend programma samengesteld. Doordat er minder speldjes uitgereikt hoefden te worden, konden onze sets langer zijn. Dat werd zeker gewaardeerd door het publiek.

 

Ook na afloop bleven nog heel wat mensen napraten. Ook is er net als vorige keer weer een aantal Cd’s verkocht, omdat mensen graag thuis nog een keer onze muziek willen beluisteren.
Tot slot werden alle koorleden en muzikanten verrast met een mooie pennenset.

In memoriam Burgemeester Eberhard van der Laan

Van der LaanZo hard gestreden voor ons en onze mooie stad, maar zijn laatste strijd heeft hij niet kunnen winnen.
Onze beschermheer en onze fantastische burgervader is niet meer onder ons. Wat een enorm verdriet voor zijn gezin, zijn familie en al zijn dierbaren. Wij wensen hen heel veel sterkte.
 
Nooit meer zal hij in de Rode Hoed op de voorste rij van ons kunnen genieten en in de pauze naar de kleedkamer komen voor een praatje en een foto. De allereerste keer dat hij bij ons was zei hij, dat hij alleen het eerste deel van het optreden kon blijven, vanwege andere verplichtingen. Maar in de pauze kwam hij naar boven en vroeg of hij mocht blijven tot het eind. Hij vond het zo leuk en bracht de daarop volgende jaren zijn kinderen en soms ook zijn vrouw mee. Toen we hem vroegen of hij – naast Job Cohen – onze beschermheer wilde worden, stemde hij daarin toe op één voorwaarde, we mochten hem niet om geld vragen!
 
Wij mochten – als verrassing voor hem – zingen toen op het stadhuis zijn 60e verjaardag werd gevierd en Eberhard zong een liedje met ons mee. Hij liet geen kans voorbij gaan om ons te promoten. Daar zijn wij hem dankbaar voor. Zo vermeldde hij ons tijdens een interview in de Margriet, zorgde hij ervoor dat we mee mochten varen tijdens de Koningsvaart en bracht hij ons in contact met Kees de Koning van Top Notch, wat een reeks prachtige optredens tot gevolg had. Hij was echt onze beschermheer maar ook een fantastische ambassadeur voor ons koor! Een geweldige burgemeester met grote passie voor de stad. Amsterdammer in hart en nieren. Wat een ongelooflijke leegte laat hij achter. In zijn afscheidsbrief vroeg hij de Amsterdammers lief voor elkaar te zijn, wanneer wij in de toekomst “Liefde” zingen dragen we dit in gedachten aan hem op.
 
Wij zullen hem nooit vergeten! Ons Zwanenhart is bij zijn vrouw en kinderen.

Top