Na maanden repeteren en hard werken was het zover. We mochten de studio in.
André had met een aantal muzikanten de muziek al opgenomen. Nu waren wij aan de beurt.
We maakten onze opwachting in de prachtige Power Sound Studio in Westpoort.

 

Twee lange dagen hard werken. De sfeer was prima en de koorleden waren geconcentreerd. Jeroen de Rijk (producer) en André Vrolijk hielden (met de nodige grappen) de muzikale touwtjes strak in handen. Paul Power en Dennis Rens bleken fantastische geluidstechnici.

 

In totaal werden 13 nummers opgenomen. Dat is niet niks. Bijna alle nummers waren meerstemmig.
Het is nog niet klaar. Er moeten hier en daar nog wat puntjes op i worden gezet met de solisten. Daarna moet er nog gemixt en gemasterd worden. Het wordt een heel mooie Cd. We kunnen niet wachten op het resultaat.

 

Maar …… we moeten nog even geduld hebben. Eind januari komt hij uit.

Aan het Staalmanplein in Amsterdam Nieuw-West aan de Ottho Heldringstraat staat een nieuwe kleinschalige woonlocatie van Cordaan, gecombineerd met huurwoningen voor ouderen.
Het Zwanenkoor mocht hier voor het eerst optreden.
In het mooie, lichte atrium zaten de bewoners al op ons te wachten. De sfeer was heel gezellig. De bewoners reageerden enthousiast op ons optreden. Verschillende dames waagden zelfs een dansje.
Een paar dames, die vooraan zaten, waren overduidelijk fan van André.

 

Eigenlijk zouden we hier wat later in december optreden, maar de datum was gewijzigd. Hoewel Sinterklaas nog moest komen, eindigden we ons optreden toch met het prachtige kerstlied “Kerstmis in de Jordaan” van Johnny Jordaan. Dit was op uitdrukkelijk verzoek van het tehuis.

 

Nog een toegift en we mochten een zeer warm applaus in ontvangst nemen. Wat een leuk optreden!

Midden in Diemen, in een levendige, winkelrijke buurt, staat verpleeghuis De Diem. De Diem biedt gespecialiseerde zorg aan mensen die intensieve begeleiding of behandeling nodig hebben. Er is een afdeling voor cliënten met dementie, één voor mensen met een verstandelijke beperking en een afdeling voor mensen met chronische lichamelijke klachten.
Het is heel bijzonder om voor deze mensen op te treden. Wanneer de liedjes worden herkend, komt er een glimlach op de gezichten en wordt er zelfs mee gezongen. Af en toe worden er opmerkingen gemaakt, waar iedereen om moet lachen. Een ongedwongen en gezellige sfeer.

 

In deze tijd kan het niet anders, dan dat de toegift bestaat uit sinterklaasliedjes. Dat werd gewaardeerd. De handen in de lucht, klappen en wiegen. Die liedjes kent iedereen.

 

Het is mooi om te zien, dat mensen genieten van iets dat wij als koor heel graag doen: zingen!

Vandaag mochten we weer optreden in Het Hof van Sloten. We zijn daar een graag geziene gast. Dat bleek uit het feit, dat de zaal al helemaal vol zat, voordat we onze opwachting zouden maken.
Er werd ons gevraagd of we niet wat eerder konden beginnen. Natuurlijk wilden we dat. De Zwanen zijn altijd ruimschoots op tijd aanwezig, dus dat was geen probleem.

 

Vrolijk en al zingend maakten we onze opwachting onder luid geklap van de aanwezige bezoekers.
De trouwe fans zaten vooraan, zo dicht mogelijk bij André.
Heerlijk om al die mensen te zien genieten. Ze hadden duidelijk een heel fijne middag.
Na het dankwoord van de leiding kregen we allemaal een prachtige roos. Met de roos in de hand nog een toegift. “Geef mij maar Amsterdam”, dat door velen werd meegezongen.

 

Wat een heerlijke middag!

Een optreden van het Zwanenkoor in wooncentrum Nieuw Geuzenveld.
De koorleden moesten om 10 uur ‘s morgens aanwezig zijn, zodat het koor om 10.30 met het optreden kon beginnen. André moest daar natuurlijk i.v.m. met de geluidsinstallatie veel eerder zijn. Met hulp van een paar koorleden, die samen met André rond 9.15 uur aanwezig waren, kon het opbouwen van het geluid beginnen. En dat op een vrije zondag, waar de meesten van ons toch een uurtje langer blijven liggen. Maar je voor je hobby moet je wat over hebben.

 

Gelukkig had het personeel van het wooncentrum de koffie al klaar staan. Want zonder een bakkie koffie gaat het niet.
Inmiddels kwamen de mensen al binnen stromen. Zij gingen lekker zitten om te kijken, hoe wij aan het opbouwen waren. Er was direct een leuk contact met de mensen. Oké alles klaar, dus omkleden en beginnen maar.

 

André had zoals gewoonlijk een leuk programma gemaakt met mooie en gezellige liedjes. Ik was wel benieuwd of onze stemmen op de vroege morgen wel goed zouden klinken (geen gepiep).
Maar dat ging natuurlijk heel goed. Dat heb je met al die rasartiesten.
De zaal deed met alle liedjes leuk mee en er werd zelfs nog de polonaise gelopen. En dat op de vroege ochtend! Kortom het werd een gezellige vroege ochtendshow, die ik niet had willen missen. Het voordeel van vroeg beginnen, is ook vroeg eindigen. Natuurlijk willen wij het personeel van het wooncentrum bedanken voor de goede verzorging.

 

Het was een geslaagde ochtend.