Nieuwe DeLaMar

In de stromende regen kwamen we zaterdagmiddag 8 juni 2019 aan bij DeLaMar, waar we zouden gaan zorgen voor de omlijsting van ‘t Schaep met de vijf pooten.

We werden gelukkig warm onthaald.

In de foyer was een podium voor ons neergezet. Bezoekers werden een half uur voor de matinee en een half uur na afloop verrast door een optreden van Het Zwanenkoor. Jammer genoeg misten we een aantal koorleden, waaronder ook enkele solisten, door werk, vakantie, ziekte, enz. Maar we hebben toch een mooi optreden kunnen neerzetten, dat door de bezoekers zeer gewaardeerd werd.

 

We mochten de matineevoorstelling bijwonen. Veel liedjes kenden we natuurlijk, waardoor het ook een soort feest der herkenning was.

Na de twee optredens in de middag werden we getrakteerd op een heerlijke maaltijd.

 

Voordat de avondvoorstelling begon, traden we nog een keer een half uur op. Ook dit bleek weer een succes. Een van onze nieuwe koorleden, Jacqueline, kreeg haar vuurdoop. Ze zong voor het eerst solo voor publiek en bracht het er goed vanaf. Best eng hoor, zo’n eerste keer.

 

Nu even een welverdiende vakantie om er in het nieuwe seizoen weer keihard tegen aan te gaan.

De Werf

Een optreden in De werf in Amsterdam Noord.
De Werf is een locatie waar mensen met een verstandelijke beperking door zinvolle activiteitenbegeleiding ervaringen opdoen. Het Zwanenkoor komt daar al jaren optreden en elk jaar is het weer een feest. Zo ook weer vandaag, de eerste echte zomerse dag van dit jaar. Dus je begrijpt wel, dat het zweten was. De heren hoefden gelukkig hun stropdas niet om en ook het giletje hoefde niet, want anders hadden er zeker een paar koorleden tegen de vlakte gegaan.

 

Het werd een heel leuk optreden met tropische hitte, maar wij lieten ons niet kennen en er werd met volle overtuiging gezongen.
Het publiek stond vlak voor ons alles mee te zingen en het liefst wilden ze het podium bestormen om mee te zingen. Dat konden wij voor de pauze tegen houden door te vertellen, dat zij na de pauze bij ons op het toneel mochten komen staan. Dat was natuurlijk niet tegen dovemansoren gezegd. Dus toen wij na de pauze begonnen met zingen, werd het een invasie van publiek op het toneel. Een geweldige ervaring! Dat gebeurt elk jaar als wij daar optreden, maar het blijft altijd weer een belevenis. Bij het laatste lied ging het koor in de polonaise het podium af en met ons publiek samen was het één grote sliert van feestgangers.
Weer een middag om nooit te vergeten, nog leuker dan carnaval.
Even een pluim voor onze André Vrolijk, die voor een fantastisch programma had gezorgd en dat in deze hitte met een accordeon op zijn schoot! Dat valt niet mee.

 

Wij willen de organisatie bedanken voor de heerlijke hapjes en drankjes.

Avondlicht

Een optreden in Hoorn, Locatie Avondlicht.
Wij wisten, dat het een prachtig complex was, want wij hadden daar al een keer gezongen.
Er waren bij het koor wat afmeldingen, de griep heerst en je weet dat het vakantietijd is.
Wij ouderen gaan niet meer in het hoogseizoen op vakantie.

Dus André moest het programma wat aanpassen, maar dat kun je wel aan André overlaten.
Vanaf het eerste liedje deed de zaal al heel gezellig mee. Voor ons een uitdaging om er nog een schepje bovenop te gooien.
Je kon merken, dat ons vorige optreden heel veel indruk bij het publiek had achter gelaten.

 

Bij de wat gedragen liedjes hadden wij een luisterende zaal en bij vrolijke gezellige liedjes zong iedereen uit volle borst mee, kortom heel gezellig. Toen wij het laatste lied hadden gezongen, vroegen veel bezoekers om nog een toegift. Dus wat doe je dan? Natuurlijk gaven wij een toegift, waarbij zelfs de polonaise werd ingezet. Met het personeel voorop. Het werd “Geef mij maar Amsterdam” en de zaal ging weer uit zijn dak. Het was een zeer geslaagd optreden en wij komen hier graag terug!

 

Namens alle koorleden danken wij het personeel voor de bloemen en de goede verzorging.

Reuma Patiënten Vereniging

Een heel bijzondere middag. We gingen optreden voor de Reuma Patiënten Vereniging in Borchland Amsterdam Duivendrecht. Het optreden begon iets later dan gepland, omdat nog niet iedereen er was. Het was een groot gezelschap, dat werd getrakteerd op een mooie middag met gebak, eten en drinken. Mensen zaten aan lange tafels in een grote zaal.
Aan het begin van het optreden werd iemand, die jarig was, in het zonnetje gezet met een mooi gedicht en natuurlijk “Happy Birthday to you”.

 

Dat er veel Amsterdammers bij waren bleek uit het feit, dat veel mensen de liedjes kenden en meezongen. Ons optreden werd duidelijk gewaardeerd en bij “Amsterdam huilt”, zoals altijd prachtig gezongen door Yvonne de Koning, rolde er zelfs een traan. Heel ontroerend.
Maar er werd ook gedanst en bij de Jordaan potpourri gingen veel mensen in de polonaise.

 

Het was een mooie middag en we zijn er zeker van dat de mensen heel erg hebben genoten.

De Hof van Sloten

Rondom de Hof van Sloten was alles opgebroken. De parkeerplaats was verdwenen en we moesten in de parkeergarage parkeren. Eenmaal binnen kregen we een warm onthaal. Er werd ons verteld, dat het altijd lastig is om op zondag vrijwilligers te vinden op zondag. Maar vandaag wilde iedereen wel komen!

 

Door ziekte en vakantie waren we niet met het voltallige koor. Het was geen probleem, want degenen die er waren, deden extra hun best. André had weer een mooi programma samen gesteld en dat werd zeer gewaardeerd. We zongen de sterren van de hemel voor een overvolle zaal. Heerlijk!

 

Na afloop kreeg elk koorlid een zakje met paaseitjes en paashaasjes. Dat vonden we allemaal hartstikke leuk. We hadden weer veel mensen een mooie middag bezorgd en dus gingen we blij en voldaan naar huis.

 

Top