Elk jaar worden de jubilarissen van de FNV in het zonnetje gezet. Dit jaar waren dat er 1134! Deze mensen krijgen een brief en kunnen dan kiezen of ze het speldje opgestuurd willen krijgen of dat ze naar de Rode Hoed komen.
Vanavond, de eerste van twee, waren er ongeveer 170 mensen. Ze werden feestelijk onthaald met een FNV-gebakje en consumptiebonnen. In twee sessies werden de speldjes uitgereikt.

 

Het Zwanenkoor mocht de avond verlevendigen met drie optredens van een half uur. André Vrolijk, die werd bijgestaan door drummer Maarten Kruijswijk, had weer een mooie mix gemaakt van vrolijke nummers en mooie ballades. Het werd zeer gewaardeerd.

 

Na afloop werd er bij de bar nog lekker nagepraat onder het genot van een drankje en een hapje.
Het was een mooie avond.

In het kader van de Open Monumentendag trad Het Zwanenkoor op in het mooie kerkje op Sloterdijk. Voor veel Zwanen een feest der herkenning, want lang geleden repeteerde het koor in deze kerk. Die repetities duurden vaak tot in de kleine uurtjes ……

 

Nu zat de Petruskerk vol met publiek. Buiten was het warm, maar binnen ook! Eén van onze koorleden kreeg ook echt last van de warmte.
Het was een heerlijk optreden en het werd ook zeer gewaardeerd door de aanwezigen. Er waren duidelijk veel Amsterdammers in de zaal, want er werd volop meegezongen. Enkele mensen meldden zich spontaan aan om bij ons te komen zingen. Zij zijn natuurlijk van harte welkom.

 

We kunnen terugkijken op een mooi weekend. 

Een prachtige septembermiddag. Draaiorgels op De Dam en ook een demonstratie van personeel in de zorg.

 

Op het Beursplein was het feest! Het Zwanenkoor trad 3x een half uur op. Afgewisseld met een optreden van Erik Brey en Haye van der Heyden. Zij brachten een prachtige compilatie van Nederlandse liedjes.

 

De zon scheen en er was veel publiek. Het terras zat helemaal vol. Geen wonder met zo’n optreden en een lekker september zonnetje! Het podium was zo klein, dat we er niet allemaal op pasten. Een deel van het koor moest voor het podium staan. Op het podium stonden we dicht op elkaar gepakt.

Maar het plezier en het enthousiasme was er niet minder om. Twee prachtige steltloopsters liepen tijdens de optreden op het plein. Heel mooi!

 

Het was een heerlijke middag!

In de stromende regen kwamen we zaterdagmiddag 8 juni 2019 aan bij DeLaMar, waar we zouden gaan zorgen voor de omlijsting van ‘t Schaep met de vijf pooten.

We werden gelukkig warm onthaald.

In de foyer was een podium voor ons neergezet. Bezoekers werden een half uur voor de matinee en een half uur na afloop verrast door een optreden van Het Zwanenkoor. Jammer genoeg misten we een aantal koorleden, waaronder ook enkele solisten, door werk, vakantie, ziekte, enz. Maar we hebben toch een mooi optreden kunnen neerzetten, dat door de bezoekers zeer gewaardeerd werd.

 

We mochten de matineevoorstelling bijwonen. Veel liedjes kenden we natuurlijk, waardoor het ook een soort feest der herkenning was.

Na de twee optredens in de middag werden we getrakteerd op een heerlijke maaltijd.

 

Voordat de avondvoorstelling begon, traden we nog een keer een half uur op. Ook dit bleek weer een succes. Een van onze nieuwe koorleden, Jacqueline, kreeg haar vuurdoop. Ze zong voor het eerst solo voor publiek en bracht het er goed vanaf. Best eng hoor, zo’n eerste keer.

 

Nu even een welverdiende vakantie om er in het nieuwe seizoen weer keihard tegen aan te gaan.

Een optreden in De werf in Amsterdam Noord.
De Werf is een locatie waar mensen met een verstandelijke beperking door zinvolle activiteitenbegeleiding ervaringen opdoen. Het Zwanenkoor komt daar al jaren optreden en elk jaar is het weer een feest. Zo ook weer vandaag, de eerste echte zomerse dag van dit jaar. Dus je begrijpt wel, dat het zweten was. De heren hoefden gelukkig hun stropdas niet om en ook het giletje hoefde niet, want anders hadden er zeker een paar koorleden tegen de vlakte gegaan.

 

Het werd een heel leuk optreden met tropische hitte, maar wij lieten ons niet kennen en er werd met volle overtuiging gezongen.
Het publiek stond vlak voor ons alles mee te zingen en het liefst wilden ze het podium bestormen om mee te zingen. Dat konden wij voor de pauze tegen houden door te vertellen, dat zij na de pauze bij ons op het toneel mochten komen staan. Dat was natuurlijk niet tegen dovemansoren gezegd. Dus toen wij na de pauze begonnen met zingen, werd het een invasie van publiek op het toneel. Een geweldige ervaring! Dat gebeurt elk jaar als wij daar optreden, maar het blijft altijd weer een belevenis. Bij het laatste lied ging het koor in de polonaise het podium af en met ons publiek samen was het één grote sliert van feestgangers.
Weer een middag om nooit te vergeten, nog leuker dan carnaval.
Even een pluim voor onze André Vrolijk, die voor een fantastisch programma had gezorgd en dat in deze hitte met een accordeon op zijn schoot! Dat valt niet mee.

 

Wij willen de organisatie bedanken voor de heerlijke hapjes en drankjes.