De Hof van Sloten

Rondom de Hof van Sloten was alles opgebroken. De parkeerplaats was verdwenen en we moesten in de parkeergarage parkeren. Eenmaal binnen kregen we een warm onthaal. Er werd ons verteld, dat het altijd lastig is om op zondag vrijwilligers te vinden op zondag. Maar vandaag wilde iedereen wel komen!

 

Door ziekte en vakantie waren we niet met het voltallige koor. Het was geen probleem, want degenen die er waren, deden extra hun best. André had weer een mooi programma samen gesteld en dat werd zeer gewaardeerd. We zongen de sterren van de hemel voor een overvolle zaal. Heerlijk!

 

Na afloop kreeg elk koorlid een zakje met paaseitjes en paashaasjes. Dat vonden we allemaal hartstikke leuk. We hadden weer veel mensen een mooie middag bezorgd en dus gingen we blij en voldaan naar huis.

 

Verrijzeniskerk Generale Repetitie

Vanavond de generale repetitie in “onze eigen” kerk, De Verrijzeniskerk. Alle koorleden mochten hun fans meenemen, dus we hadden ook publiek. Ook onze choreograaf Erik Brey was van de partij.

Er was een klein kinkje in de kabel: de kachel was stuk en dan is het in een kerk behoorlijk koud. Gelukkig konden de bezoekers de hun jassen aanhouden.

 

We deden het complete programma, inclusief de verkleedpartijen voor de acts. Dat leverde de nodige hilariteit op. André en Maarten speelden de sterren van de hemel. Ook het koor deed haar uiterste best. Erik had nog één aanwijzing: “Jullie moeten nog meer aanstaan!”. Zo noemt hij dat.

We nemen het ter harte.

 

Op naar de première op 24 februari in de Rode Hoed. We verheugen ons erop.

Het Reinaldahuis

Het Reinaldahuis is een heel groot, prachtig woon-zorgcentrum in Haarlem. Er is een heel mooi en gezellig atrium. Hier treden wij de laatste jaren steeds op vlak voor onze voorstellingen in de Rode Hoed. Het publiek kan dan al vast luisteren naar bijna ons gehele programma. Je zou het dus onze generale kunnen noemen.

 

Er was veel publiek en de sfeer voelde meteen al goed. Het was even spannend, want twee van onze solisten waren vanwege ziekte afwezig. Gelukkig werden hun solo’s moeiteloos overgenomen door andere koorleden. Ze deden het prima, wat best knap is. Chapeau!

 

Bij de mooie liedjes werd ademloos geluisterd, maar waar het vrolijk werd gingen meteen de beentjes van de vloer en werd er ingehaakt en meegedeind.

 

Hier en daar nog een klein puntje op de i, maar dan zijn we helemaal klaar voor onze première in de Rode Hoed op 24 februari.

Goed Geld Gala – Vriendenloterij

Vandaag vond het Goed Geld Gala van de Vriendenloterij plaats in Het Scheepvaartmuseum. Hier krijgt een aantal goede doelen geld voor hun stichting. Deze stichtingen noemt men beneficianten. Er worden grote bedragen toegekend.
Er worden toespraken gehouden en er zijn optredens. Irene Moors was de presentatrice.

 

Het Zwanenkoor mocht samen met Danny de Munk de uitsmijter verzorgen. Een Johnny Jordaan potpourri. Het werd een vrolijke boel, waarbij heel wat genodigden uit hun stoel kwamen om de polonaise te lopen.

 

Voor het koor en de muzikanten (Maarten, de drummer en André, onze muzikaal leider) was het vooral wachten, wachten, wachten, ……….. Maar we werden goed verzorgd en hadden het gezellig met elkaar. En ik weet zeker, dat het publiek genoot van deze vrolijke afsluiting.

De Hallen

De Hallen. Op deze prachtige locatie mochten we een optreden voor de Zonnebloem verzorgen. Maar daaraan voorafgaand traden we twee keer een kwartier op in de passage voor het winkelend publiek. Het was gezellig druk, want er was ook een kledingmarkt. Jong en oud kwam genieten en zo konden wij aandacht vragen voor onze voorstellingen in de Rode Hoed en voor het feit, dat we nog zangers zoeken. Het publiek was enthousiast.

 

Daarna verrasten we binnen de mensen van de Zonnebloem met een voorstelling. De gang naar onze kleedkamer stond vol met rollators, maar de mensen zaten allemaal op heerlijke fauteuils te genieten van ons optreden. Zoveel blije gezichten, dat doet je goed.

 

Dit optreden was mogelijk door de subsidie van de Stamppotclub en een sponsor, die absoluut anoniem wil blijven. Wat heerlijk dat dit kan.

Top