HvA in DeLaMar Theater

De scholen zijn weer begonnen en ook de studenten beginnen weer aan hun studie. De Hogeschool van Amsterdam opende het jaar in het DelaMar Theater. In de Wibautstraat waren ook activiteiten. De studenten konden daar op grote schermen het programma in het DeLaMar volgen.
 
Het Zwanenkoor mocht de middag, die gepresenteerd werd door Rik van de Westelaken, openen met “Geef mij maar Amsterdam”. Ook de afsluiting werd verzorgd door Het Zwanenkoor met “Aan de Amsterdamse grachten”. De refreinen van beide liedjes werden geprojecteerd, zodat iedereen kon meezingen, wat uiteraard ook gebeurde. Het zorgde voor een gezellige sfeer.
 
Folia, het weekblad voor studenten en medewerkers van de HvA en de UVA, heeft zelfs getwitterd over Het Zwanenkoor en volgt ons nu ook op Facebook. Dat is toch ontzettend leuk?
 
Het was een prachtige middag!

Geplaatst in Uncategorized

Openluchttheater Elsrijk Amstelveen

Wat een geweldige locatie om de allereerste voorstelling van dit seizoen te mogen geven! Het Openluchttheater Elsrijk is zo’n prachtige idyllische plek! Nooit geweten, dat dit mooie plekje bestond. Het weer was uitstekend en al vroeg stroomden de bezoekers toe. De belangstelling was groot, waardoor er niet genoeg stoelen waren. Een groep bezoekers vond een plekje op een kleed op de grond. Sommigen hadden hun eigen stoeltje meegenomen.

De koorleden en de muzikanten waren er vroeg, want we hadden nog geen repetitie gehad en daarom wilden we een aantal nummers nog even doornemen. Het was alsof we geen vakantie hadden gehad! We zongen meteen de sterren van de hemel. Heerlijk.

De voorstelling begon om 15.00 uur en eindigde om 17.00 uur. De bezoekers waren zeer enthousiast en tijdens het tweede deel van de voorstelling kwamen de Amstelveners helemaal los en de polonaise was een feit. Er was zelfs een bezoeker uit Emmen, die zijn vriendin in Drachten had opgehaald en helemaal naar Amstelveen was gereden om de voorstelling bij te wonen. Geweldig toch?

Na het laatste nummer kregen we een staande ovatie. Wat hebben we genoten en wat een leuk publiek!

Geplaatst in Uncategorized

De Horecawerf – Amsterdam

De gezamenlijke partners van de horecawerf <I>Klaasen Hekker</I> organiseerden voor de vijfde keer een haring party.

 

Het is inmiddels traditie, dat Het Zwanenkoor de haringparty opluistert met het Amsterdamse lied. Het weer was prima en een deel van de aanwezigen bleven buiten, maar een groot aantal gasten kwam binnen luisteren naar wat Het Zwanenkoor te bieden had. De haring was voortreffelijk en werd in ruime mate rondgedeeld door fraai geklede dames. Iedereen liet het zich daarom ook goed smaken. Naast Het Zwanenkoor traden er nog andere zangers op om de sfeer te verhogen.

 

Peter Faber kondigde met een conference de nominatie aan voor de “Gouden Boei”. De Gouden Boei is een prijs die in het najaar wordt uitgereikt aan de uitbaters van de gezelligste, sfeervolste en meest gastvrije horeca gelegenheid.

 

Het was een hartverwarmende en heel gezellige ontmoeting, waar horecamensen elkaar in ontspannen sfeer onder het genot van een lekker harinkje en een drankje kunnen ontmoeten.

Geplaatst in Uncategorized

Down the Rabbit Hole – Beuningen

Het DTRH festival wordt op een heel groot terrein gehouden, waar in drie dagen zeker 130.000 personen zich tussen de tientallen podia en tenten van het ene muziekspektakel naar het andere bewegen.  Veel mensen kamperen op het festivalterrein en verblijven er de hele periode. Er zijn tientallen eet- en drinkgelegenheden en andere voorzieningen, die het festival tot een groot feest maken.

 

Het Zwanenkoor staat voor het eerst op dit grote festival , waar in de loop van de jaren veel bekende artiesten en muzikanten hebben opgetreden.  Een enorme uitdaging om dit mee te maken. Het Zwanenkoor zingt samen met Wende Snijder en Thijs Boontjes liedjes van het bekende Zwanenkoor repertoire.

 

Het koor vertrok om 11 uur al uit Amsterdam om op tijd in Beuningen aan te komen. Bij de ingang van het festival terrein hebben de beveiligers zich even afgevraagd wat die bus met ouwe knarren daar deed, maar dat vragen ze zich vast niet af bij de Rolling Stones en dat zijn nog wel leeftijdgenoten.

 

Rond 1 uur soundchecken, maar ook vandaag speelde de regen ons parten dus werd het een korte soundcheck, maar zelfs onze soundcheck trok al veel belangstelling. De buien radar gaf aan dat het rond 3 uur helemaal droog zou zijn. Via een app. werden de bezoekers op de hoogte gehouden van de artiesten die optraden. Het Zwanenkoor was als verrassing aangekondigd, dus de mensen kwamen nieuwsgierig aanstromen om te  horen wat wij te bieden hadden. Onder grote belangstelling en gejuich werd het koor aangehoord en werd meegezongen met de bekende liedjes. Thijs Boontjes en Wende konden ook rekenen op veel bijval.

 

De weergoden waren ons welgevallig en het optreden was een groot succes. De mensen waardeerden het enorm. Er is duidelijk behoefte aan bekend Amsterdams–Nederlands repertoire.

Geplaatst in Uncategorized

Reuring Festival Purmerend

Reuring is een internationaal zomerfestival, dat sinds 2002 ieder jaar voor de zomervakantie (dit jaar van donderdag 22 juni t/m zondag 25 juni) plaatsvindt in Purmerend op binnen- en buitenpodia op diverse locaties in de stad en in festivalhart in het Leeghwaterpark. Tienduizenden bezoekers genieten hier van grote en kleine (straat-) theatervoorstellingen en live muziek tijdens dit meerdaagse festival.

 

Op de eerste avond  stond Het Zwanenkoor op het hoofdpodium in het Leeghwaterpark  samen met de artiesten Willeke Alberti, Mieke Stemerdink en Bob Fosco. Met hen hebben we vele liedjes uit het brede Amsterdamse repertoire gezongen. Het was een zeer warme dag en de verwachtingen waren dan ook hoog gespannen. Maar voordat het koor kon soundchecken begonnen het te waaien en flink te regenen. Volgens de buien radar zou het tegen zes uur weer droog zijn, zodat er alsnog het geluid getest kon worden. Gelukkig liep dat allemaal voorspoedig en om half negen opende het koor met het traditionele openingsnummer “Maak het een beetje gezellig”.

 

Het publiek kwam aan stromen en zong lekker mee met de bekende nummers en het beloofde een uitermate gezellige avond te worden. Na de pauze begon het echter hard te waaien en   flink te motregen. Na een warme dag kwam de verkoeling als een opluchting, maar de temperatuur zakte aanzienlijk. Wat ons betreft had het wel even mogen wachten tot na ons optreden. Helaas, dat was niet het geval dus veel toeschouwers verlieten het festival terrein. Gelukkig bleef een grote groep naar ons luister en bleef tot het eind gezellig polonaise lopen en meezingen. Het was al met al een goed optreden. Het weer kunnen we helaas niet regelen.

Geplaatst in Uncategorized