Beschermheer, beschermvrouwe en ambassadeurs

Het Zwanenkoor heeft een beschermheer, een beschermvrouwe en twee ambassadeurs.

Job Cohen

“Wie Nederland zegt, zegt: Amsterdam. Wie Amsterdam zegt, zegt: Jordaan. Wie Jordaan zegt, zegt: Zwanenkoor. Wie Zwanenkoor zegt, zegt: een geweldig koor, een geweldige avond – met een vleugje melancholie.”

Eberhard van der Laan

Eberhard v.d. Laan 28-06-1955 tot 5-10- 2017

Hij was onze beschermheer tot hij op 5 oktober 2017 overleed. Elk jaar kwam onze burgemeester met zijn gezin genieten van een optreden van Het Zwanenkoor in de Rode Hoed. Wij zullen hem missen!

Femke Halsema

Burgemeester Femke Halsema

“Nadat zij tot onze burgemeester was benoemd, heeft zij erin toegestemd onze beschermvrouwe te worden. Dat vinden wij een hele eer. Wij hopen haar in 2020 – ons jubileumjaar – ook in de Rode Hoed te mogen begroeten.”

Kees de Koning – Top Notch

Kees de Koning is onze ambassadeur sinds maart 2017. Dankzij hem hebben we mooie optredens mogen doen.Hij bracht de Cd box “De Parels van de Jordaan” uit.

Albert Jan van Soelen

Albert Jan van Soelen is sinds 31 maart 2019 ambassadeur van ons koor. In de loop der jaren heeft hij heel veel voor het koor betekend. Dankzij zijn “Stamppotclub” hebben wij heel veel tehuizen en instellingen een behoorlijke korting kunnen geven. Ook staat hij ons regelmatig met raad en daad ter zijde. Hij is een ambassadeur pur sang!