Arthur Nikkessen 75 jaar 31 december 2007

Een aantal leden van het Zwanenkoor hebben oud-Zwanenkoorlid Arthur Nikkessen op 31 december vrolijk toegezongen voor zijn 75ste verjaardag. Verrast en ontroert hoorde hij de koorleden aan en inviteerde allen direct binnen, waar zijn vrouw Annelie iedereen op koffie, gebak en lekkere broodjes trakteerde. Het was voor iedereen gezellige en een memorabele oudjaarsdag

 

Bruiloft Erik Brey 24 december 2007

Op Kerstavond vierde Erik Brey en zijn bruid Fréderique samen met de aanwezigen, waaronder vele theaterpersoonlijkheden, het feit dat zij diezelfde avond elkaar het ja-woord hadden gegeven in het Werktheater.

Erik Brey heeft Het Zwanenkoor tweemaal gepresenteerd in de Rode Hoed en is zelfs een poosje lid geweest van het koor Het was een wens van hem, dat Het Zwanenkoor op deze dag zijn bruid en hem zouden komen toezingen. Omdat wij hem een warm hart toedragen hebben de leden, die niet voor de Kerstdagen onderweg waren naar andere oorden, dat graag voor hen gedaan.
Het Zwanenkoor werd enthousiast door de aanwezigen bedankt voor de muzicale bijdrage aan deze heugelijke gebeurtenis en wij wensen Erik Breij en zijn Fréderique veel geluk en een fantastische toekomst.


(foto copyright Zwanenkoor)


 

Stadspark Osdorp 22 december 2007

 

Café Hesp 15 december 2007

Zaterdagavond trad Het Zwanenkoor op voor de gasten van café Hesp aan de Weesperzijde in Amsterdam. Het was een warme, vrolijke avond met steeds meer aanwassend publiek die alle bekende liedjes meezongen en volop genoten van de gezelligheid die het koor met de Amsterdamse liedjes meebracht. De tapkast werd veelvuldig gefrequenteerd en dat verhoogde alleen maar de gezelligheid. Kortom een geslaagde avond!

 

Café Hesp 15 december 2007

 

Krasnapolsky 30 november 2007

Een uiterst kort optreden voor de Algemene Woningbouw Vereniging. Het AWV Amsterdam bestaat 97 jaar en dat werd met het personeel en hun partners uitgebreid gevierd in Krasnapolsky. Het Zwanenkoor zong op een klein podium in de ontvangstzaal een korte medley van Amsterdamse meezingers.
Daarna verkaste het koor snel om in de grote zaal waar het buffet stond opgesteld de aanwezigen met een paar liedjes een warme start van de avond toe te zingen, waarna de aanwezigen zich te goed gingen doen aan het buffet en het koor buiten “Kras” het eigen vertier zocht

 

Zorgcentrum de Boeg 18 november 2007

De Boeg is een zorgcentrum aan de Hoofdweg in de Bos en Lommerbuurt, dicht bij het Bos en Lommerplein. Het Zwanenkoor heeft daar opgetreden in "De Salon", dat een ruim uitzicht heeft op de Rijpgracht en de Hoofdweg. Aanwezig waren de bewoners van het zorgcentrum en bewoners van de aanleunwoningen en uit de buurt.
Het was een uitmate gezellige middag met vrolijke, meezingende toehoorders, die het optreden van het koor zeer waardeerden

 

Westwijk 11 november 2007

Westwijk in Amstelveen is een tweede thuis – woon- en dagopvang voor geestelijk en lichamelijke gehandicapte jongeren en volwassenen. Bijna jaarlijks verzorgt Het Zwanenkoor daar een optreden.
Een optreden van het koor is voor de cliënten van Westwijk en hun begeleiders een gebeurtenis, waar al weken naar wordt uitgekeken.
Een koorlid van Het Zwanenkoor bracht voor de aanwezigen een verrassing in de vorm van een aantal microfoons mee, die de toehoorders konden gebruiken om mee te zingen tijdens het optreden van het koor. Er werd volop gebruik van de microfoons gemaakt en de cliënten van Westwijk stonden geregeld tussen de koorleden om samen met hen te zingen.
Onder begeleiding van het vrolijke “Bij ons in de Jordaan” eindigde het optreden met een polonaise door de zaal. Het was een heerlijke middag, waar de koorleden altijd met veel warmte aan terugdenken

 

Zorgcentrum Garstkamp 4 november 2007

 

Marcanti 2 november 2007

Het Zwanenkoor trad 2 november op in Marcanti Plaza
ter gelegenheid van de uitreiking van een album van
Wesly Bronkhorst.
Dit is een jonge zanger die momenteel erg populair
is bij jongere mensen en wat stemgeluid betreft
een beetje op Andre Hazes lijkt.
Deze avond werd verder opgeluisterd door o.a.
Lee Towers, Gladys en andere artiesten.
Het geluid was helaas niet erg goed,
maar Het Zwanenkoorplaatje zag er weer fantastisch uit.
Het feest duurde tot diep in de nacht maar toen
lagen de koorleden allang in hun bedjes.

 

 

Rondvaarten oktober 2007

Het Zwanenkoor heeft in oktober elke woensdagmiddag om 13.00 uur en 15.00 gezongen op de rondvaarten die Holland International in samenwerking met de Stadspas verzorgde.
Elke tocht was afgeladen met grotendeels oudere Amsterdammers. Zoals ieder jaar was het heel gezellig en zongen de aanwezigen uit volle borst mee met het Zwanenkoor. Soms zaten er ook Belgen, Chinezen, Duitsers , Canadezen en zelfs dames uit Niguracua aan boord, die deze rondvaart als heel speciaal ervaren hadden en het graag nog eens zouden willen meemaken.
De tweede woensdagmiddag aan boord van de Holland Internationalrondvaart is de tocht tot grote hilariteit van het publiek even anders verlopen dan verwacht. Na een kwartiertje varen kreeg de kapitein een heel ijzeren hek in de schroef en de mensen hebben twee uur moeten wachten tot de boot werd weggesleept. Intussen zongen de leden van Het Zwanenkoor hun kelen schor en de presentator praten een en ander met grappen en grollen aan elkaar. Al met al toch een heel gezellige middag.

Na de laatste tocht ging het koor samen met onze muzikant uit volle borst zingend naar onze sponser Proeflokaal de Ooievaar om een afzakkertje te halen, wandelend Amsterdam haakte spontaan in op zoveel plezier en zangkunst.
In oktober 2008 hebben de Amsterdammers nieuwe kansen om mee te varen met Holland International onder gezang van de zwanen.

 

 

Aalsmeer 20 oktober 2007

In de Event Centre Aalsmeer werd een grote feestavond georganiseerd ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de Vereniging van gepensioneerden der KLM : de VG-KLM
Ongeveer 2000 gepensioneerden werden getrakteerd op goed gevulde buffetten met lekkere happen en drankjes.
Op diverse podia in het gebouw werd een en ander omlijst met muzikale optredens. Het Zwanenkoor was al ruim 2 jaar geleden gecontracteerd om op deze avond het Amsterdamse geluid te brengen.
In drie blokjes van 20 minuten trad Het Zwanenkoor op, staande op een prachtig verlichte trap, waar de Zwanenkoorleden als ware artiesten van afdaalden. Een enthousiast publiek kwam bij elk nieuw optreden in steeds grotere getale kijken, luisteren en meezingen met Het Zwanenkoor. De vrolijkheid spatte er van af en natuurlijk werd onder genot van hapje en drankje ook een polonaise gelopen.

 

Wormer 14 oktober 2007

Ondanks de prachtige zonnige oktoberdag zat de zaal van de Maria-Magdalenakerk bomvol. Het koor trad weer op met een keur van Amsterdamse en Hollandse liedjes, die door het publiek werden meegezongen.

Als tussendoortje kwam de buurvrouw van de kerk even binnen om toe gezongen te worden voor haar 90ste verjaardag, maar al gauw verliet zij de kerk weer om zich bij haar gasten te voegen.

De organisatie van deze middag was enthousiast over een optreden van Het Zwanenkoor in de Rode Hoed en besloot het koor voor deze dag naar Wormer te halen, en aan de reacties kon het koor merken dat dit enthousiasme gedeeld werd door het publiek.

De Maria-Magdalenakerk is sinds 2000 een gebouw met een multifunctioneel karakter. Er wordt op de zondagen nog wel kerkdiensten gehouden, maar omdat de goede akoestiek van het gebouw bekend is, ook regelmatig muzikale en andere culturele activiteiten georganiseerd.

 

AbvaKabo Rode Hoed 12 oktober 2007

Al een aantal jaren treed Het Zwanenkoor op voor gepensioneerde ABVAKABO FNV-leden. Deze avond wordt georganiseerd om de gepensioeneerde leden, die een kroonjaar hebben bereikt, 25 jaar of meer jaren lid van de bond, te eren met een speltje en een toespraak.
Het Zwanenkoor luistert deze avond op met gezellige, Amsterdamse liedjes en hoopt dat de toehoorders lekker meezingen bij bekende liedjes. De Rode Hoed is de thuishaven van het koor dus iedereen voelt zich als een vis in het spreekwoordelijke water als daar gezongen wordt voor ABVAKABO FNV-leden. Als dank voor de geslaagde avond kregen alle dames van het koor een prachtige rode roos

 

De Kimme /Evean 7 oktober 2007

Het Zwanenkoor zong voor bewoners en buurtgenoten van De Kimme tijdens een heerlijke zonnige zondagmiddag. Het werd een gezellig, Amsterdamse middag dat met een warm applaus werd gehonoreerd door de toehoorders. Aan het einde van het optreden werd er door bewoners en koorleden gezamelijk een vrolijke polenaisse gelopen

De Kimme aan de Beemsterstraat 546 in Nieuwendam is een woonzorgcentrum voor ouderen.
De eerste paal van wat toen een "bejaardenhuis" genoemd werd, is in 1967 geslagen en in 1990 werd het woonzorgcentrum grondig gerenoveerd. Het is een ruim zorgcentrum gelegen in het lommerrijke Amsterdam-Noord.

 

Plein 40-45 23 september 2007

 

Plein 40-45 23 september 2007

Het Zwanenkoor heeft Zondag, 23 september tijdens een door de winkeliersvereniging georganiseerd "Amsterdams Festival" in het overdekte winkelcentrum Plein 40-45 voor de Albert Heijn opgetreden om 13.00 uur en 15.00 uur Een stralende zomerse "autovrije" zondag met veel belangstelling van winkelend publiek, maar ook van fan's die speciaal van de gelegenheid gebruik maakte om Het Zwanenkoor in het openbaar te zien en horen. Het was een gezellige Amsterdamse middag met een warm applaus van de aanwezigen


 

De Bazel 16 september 2007

 

De Bazel 16 september 2007

"De Bazel", het gebouw waar nu het Stadsarchief Amsterdam gehuisvest is, in de Vijzelstraat 32,
werd 12 september geopend door Koningin Beatrix.

Het Zwanenkoor heeft 16 september om 15.00 uur en om 16.00 uur opgetreden in de centrale hal van het gebouw. De akoestiek van het gebouw is werkelijk bijzonder goed en er werd door de toehoorders met plezier geluisterd naar Het Zwanenkoor.
Er was behoorlijk wat belangstelling van het publiek, dat de gelegenheid nam dit prachtig gebouw aan de binnenzijde te bezichtigen. Elke 15 minuten ging er een rondleiding van start en rond 17.00 uur werd er medegedeeld, dat inmiddels al meer dan 4.000 mensen "De Bazel" hadden betreden.
Voor meer informatie kijk op onze link naar de Bazel


 

Jordaanfestival 15 september 2007

15 en 16 september vond het Jordaanfestival plaats bij de Marnixstraat/Elandsgracht
Het Jordaan festival is een begrip en niet alleen in de Jordaan, maar ook ver daar buiten.
15 september om 13.00 uur wordt het Jordaanfestival geopend met het draaiorgel PERLEE. Daarna heeft een keur van artisten opgetreden, waaronder Henk van Mokum, Hanna, Tini de Oude, Jan en Mien Froger, Edie Christiani en natuurlijk het complete Zwanenkoor.
Onder grote belangstelling warmde het Zaanenkoor het publiek op voor wat komen zou. Vanaf 15.00 uur zou AT5 live uitzenden vanaf het Jordaanfestival. Helaas heeft AT5 niets laten zien van het optreden van het koor, dat reeds om 13.45 begon, maar de foto's in het fotoboek geven toch een indruk hoe druk het festival om die tijd al bezocht werd.



 

Arnhem 12 september 2007

Een optreden voor directeur dhr. Jan Korf van ENERGIE-NED, ter gelegenheid van zijn pensionering Het was voor de pensionaris een grote verrassing dat het Zwanenkoor helemaal naar Arnhem was gekomen, want van oorsprong is hij Amsterdammer en kan de Amsterdamse liedjes zeer waarderen. Het was een gezellig, geslaagd optreden. Helaas was het koor door werkzaamheden aan de weg, pas om ongeveer 01:15 uur in Amsterdam terug. Maar geen wanklank gehoord van de koorleden. Het Zwanenkoor heeft gelukkig een zeer gemotiveerde groep leden.

 

IJmuiden "De Brulboei" 9 september 2007

Zondagmiddag in de Brulboei te IJmuiden is inmiddels ook bijna een traditie. Een volle zaal met overwegend senioren. Waar mogelijk werd er uit volle borst mee gezongen. De presentator Nico was in zeer goede doen, want hij schudde de een na de andere grap uit de mouw en had niet alleen de toehoorders op zijn hand, maar ook koorleden moesten soms uitbundig lachen om zijn grappen. Ook Henny met zijn "Schooier" en Hanna met de vertolking van "Mexico" werd enorm gewaardeerd. Een gezellig, Amsterdamse middag, die door de organisatie werd beloond met een rode roos voor elk koorlid.

debrulboei@hetnet.nl
www.buurtcentrumdebrulboei

 

Open Monumentendag 8 september 2007

Het Zwanenkoor heeft tussen 13.00 uur en 14.00 uur in het kader van Monumentendag op 8 september optreden bij het Petruskerkje te Sloterdijk, Spaarndammerdijk 687 1014, AE Amsterdam. Het was een zeer geslaagd optreden, alleen het weer werkte niet zo mee als vorig jaar, zodat het koor in het kerkje heeft gezongen. Alle aanwezigen werden daar gastvrij met gebak, hapjes en drankjes onthaald door de beheerders familie de Vries. Tevens werd er een unieke Thonet stoelencollectie in de kerk tentoongesteld. De Weense koffiehuisstoelen in het kerkje zijn ook van Thonet en al tientallen jaren oud. Nog steeds zijn de oude ontwerpen, maar ook de nieuwste ontwerpen zeer populair. Meer info over Thonet op www.thonet.nl Het was een geslaagde,gezellige middag

Het Petruskerkje is eeuwen oud en gewijd aan Sint Pieter. Sinds 1991, na grondig restauratie, is de kerk officieel "Huis der Gemeente" Er wordt getrouwd, er worden tentoonstellingen en recepties gehouden, en op zondag is er weer een kerkdienst en het kerkhof wordt voor zijn oude bestemming gebruikt. Stichting tot behoud Petruskerk zoekt donateurs, met een kleine bijdrage per jaar kan de stichting zijn doelstellingen waarmaken zie:www.oudsloterdijk.nl


 

Rode Hoed 8 september 2007

Zatermorgen was het Zwanenkoor al om 10.15 aanwezig in de Rode Hoed. De "thuisbasis" van het koor. Dit keer om het echtpaar Beekwilder toe te zingen, omdat zij samen 120 jaar Amsterdammers zijn en dit samen met familie, vrienden en zakenrelaties in de Rode Hoed wilde vieren. De zaal en de hal hingen vol met het gekroonde Amsterdamse wapen, die ongetwijfeld vervaardigd zijn in het etalagedecoratie atelier van de familie

 

Carré 3 september 2007

In Carré werd een verrassingsparty voor Willeke Alberti georganiseerd door haar platenmaatschappij. Op deze avond werd haar de DVD overhandigd, die gemaakt is van haar voorstelling "Goud" waarmee zij seizoen 2006/2007 in Carré stond om daarmee haar 50-jarig artiestenbestaan te vieren.Vele van haar collega's, zoals Rob de Nijs en Ben Kramer, waren op deze avond aanwezig. Het Zwanenkoor was gevraagd door Tony Alberti, de broer van Willeke, om haar ook toe te zingen. Mevrouw Alberti, de moeder van Willeke, is een groot fan van het Zwanenkoor en bezoekt elk jaar de voorstelling in de Rode Hoed. Het koor was graag bereid aan deze avond een steentje bij te dragen.

 

JOS-Watergraafsmeer 1 september 2007

Het Zwanenkoor heeft bij Voetbalvereniging JOS-Wgf op de feestavond ter gelegenheid van de opening van het voetbalseizoen op opgetreden en tevens samen met de aanwezige voetballers, sponsoren en supporters in groepjes liedjes van Het Zwanenkoor ingestudeerd. Daarna gezamelijk opgetreden tot grote hilariteit van alle andere aanwezigen.

 

Uitmarkt 26 augustus 2007

Het Zwanenkoor heeft 26 augustus om 13.30 uur opgetreden op het Prins Bernhard Cultuur live podium voor een overvolle zaal. De stemming zat er meteen goed in, de temperatuur steeg door de zon die op het tentdoek stond letterlijk tot grote hoogte. Het koor bracht lekkere meezingers,zoals het alom bekende "De Buurt" en "Poen, poen, poen". De toehoorders zongen uit volle borst mee.

Daarna werd het koor om vier uur op het Podium Provincie Noord-Holland verwacht, waar RTV N-H een rechtstreekse TV uitzending verzorgde. Het Zwanenkoor zong daar nogmaals een paar liedjes uit het repertoire, die enthousiast door het publiek werd ontvangen.

 

Jos Brink 17 augustus 2007

Vrijdag, 17 augustus is Jos Brink onverwachts aan een kort daarvoor gekonstateerde ziekte overleden.
Donderdag, 23 augustus lag Jos Brink opgebaard in Carré, waar iedereen afscheid van hem kon nemen. Daarna was er een rouwdienst in de Kerk de Duif, waar hij vele jaren pastor was.
Hij is begraven op de Oosterbegraafplaats.

In 2003 was Jos Brink een van onze gast presentatoren in de Rode Hoed. Wij denken daar met veel plezier aan terug, want als rasvakman praatte hij het programma op geweldige wijze aan elkaar.
Wij zullen hem nooit vergeten

 

Henk Oordijk 23 juli 2007

Ons Koorlid Henk Oordijk is helaas op 23 juli 2007 overleden.
Hij was een gewaardeerd koorlid en altijd aanwezig bij
de opbouw van het podium in de Rode Hoed.
Zijn vertolking van "Salie de ijscoman" en "Duifies"
zullen niet licht worden vergeten.
Tijdens Koninginnedag werd er altijd voor zijn huis een stand ingericht met geluidsapparatuur om met gezang van
de leden de verkoop van de Zwanenkoor CD's te promoten.
Het waren unieke momenten, die de koorleden
altijd zullen herinneren.
Een ras Jordanees en Amsterdammer is gestorven.
Wij hebben een lege plek gekregen op de eerste rij,
die niet snel zal worden ingevuld.

 

Meervaart 20 mei 2007

Voor de derde maal stond Het Zwanenkoor in de Meervaart. Als het niet mogelijk was kaartjes voor de Rode Hoed te bemachtigen is dit de gelegenheid het koor in het seizoen 2006/2007 in een grote voorstelling te zien en te horen. Maar ook de trouwe fan's, die het koor overal volgen,maakten van de gelegenheid gebruikt het koor nog eens te zien.
In een bomvolle Meervaart werd het een warme, gezellige, Amsterdamse zondagmiddag. Ondanks dat nog een paar optredens in het verschied lagen, beschouwd het koor dit eigenlijk als de laatste voorstelling van het seizoen.

 

Blokzijl 17 mei 2007

In Blokzijl werd het koor weer geweldig ontvangen met een boottocht naar Giethoorn en een avondmaaltijd aan boord. Prachtig weer, volop genieten voor de koorleden boven op dek.
Na deze verrassing trad het Zwanenkoor op ter gelegenheid van de opening van het vaarseizoen op het grote drijvende podium in de haven. Vele toeschouwers zaten en stonden op de havenkade om in het late avondzonnetje te genieten van de Amsterdamse liedjes. De toeschouwers bleven zelfs na de pauze toen het al donker was, luisteren en kijken en mee zingen met het koor.Het weer werkte dan ook aan alle kanten mee. Kortom een geslaagde Hemelvaartdag.

 

Nieuw Vennep 12 mei 2007

Het was voor het bruidspaar Groothuesheidkamp-Loogman een verrassings optreden. Alle koorleden moesten dus stil en onzichtbaar voor het bruidspaar het partycentrum in Nieuw-Vennep binnenkomen. Wie het koor kent, weet dat het niet altijd eenvoudig is de leden stil te krijgen. Toch is het koor in staat geweest het een echte verrassing te laten zijn voor het bruidspaar. Alle aanwezigen hebben het tot een echte genoegen gemaakt door uitbundig mee te zingen en de pollenaise mee te lopen.

 

Gerecht aan de Dijk 29 april 2007

Het begint al bijna een traditie te worden. Op "Koninginneavond" trad Het Zwanenkoor voor de tweede maal op voor Café restaurant "Het gerecht aan de Dijk" in de Watergraafsmeer. Een optreden dat door veel trouwe fan's en andere belangstellenden werd bezocht.

 

Nuenen 14 april 2007

Een optreden in het beeldschone Kloostertheater in Nuenen, georganiseerd door de de Stichting Bedrijf &Cultuur. Het koor is al enige keren in Nuenen geweest en het optreden valt altijd byzonder bij de toehoorders in de smaak. Waar mogelijk zingt iedereen uit volle borst mee. Voor dat het koor in de bus stapt op weg naar huis, worden de leden altijd gastvrij onthaald in de foyer.

 

 

Rode Hoed 2007

Inmiddels zijn er alle optredens in de Rode Hoed achter de rug.
Acht verschillende presentatoren:
Bram Biesterveld, Diewertje Blok, Erik Brey, Guido Frankfurther, Catherine Keyl, Victor Löw, Rob Verhulst en Klaas Veen

Iedereen presenteerde het koor op zijn/haar eigen
wijze en maakte er samen met Het Zwanenkoor
en publiek een feestje van.
Wij kunnen terugzien op geslaagde voorstellingen,
gezelligheid en een enthousiast publiek.
Onze muzicaal leider van het eerste uur en nu erelid
Rinus Halie en zijn vrouw Netty, die toen onze dirigente
was, hebben een van onze laatste voorstelingen bezocht.
Zij hebben genoten van de warmte, gezelligheid
en de Amsterdamse sfeer.

 

 

Leeuwarden 3 februari 2007

Zaterdag, 3 februari trad Het Zwanenkoor op in
Leeuwarden voor "it Friske Gea"
It Friske Gea (Het Friese Landschap) is een
provinciale instantie die zich bezig houdt met
natuurbescherming in de provincie Friesland.
Na het diner kwam Het Zwanenkoor het illustere
gezelschap met onze Amsterdamse liedjes
opvrolijken.
Zelfs de meest doorgewinterde Fries liep aan
het eind van het optreden mee in de polonaisse.
Opgewekt en zingend na dit geslaagde optreden
ging het koor met de bus weer terug naar Amsterdam.


 

Velzen-Noord 21 januari 2007

Zondag, 21 januari trad Het Zwanenkoor op in
buurtcentrum De Mel in Velzen - Noord
Opnieuw een enthousiast publiek, dat mee zong
met bekende liedjes.
Hanna zong het gezellige "Nooit meer zwaaien
baaien rokken"en liedjes als "Zij geloofd in mij"
en "Poen, poen" werden zeer gewaardeerd.

 

Ebenhaezer 14 januari 2007


Zondag, 14 januari trad Het Zwanenkoor opnieuw na
twee jaar op in Zorgcentrum Eben Haezer in Amsterdam
Zuid-Oost.
Bewoners en buurtgenoten stonden al te wachten bij
de ingang van de Eben Haezer theaterzaal.
De sfeer was uitermate warm en gezellig en Het koor
zong bekende en nieuwe nummers, zoals "Het Dorp" en
"Ouwe". Na afloop zeiden vele toehoorders, dat zij een
fijne middag hadden gehad en genoten hadden van ons
optreden.