Alkmaar – Zondag, 11 december 2011

Wijkcentrum Wijkwaard in Alkmaar was al geheel in kerststemming. Toen de koorleden van Het Zwanenkoor arriveerden, bracht een ander koor kerstliederen ten gehore in de zaal waar ook ons koor moest optreden. De planning was niet helemaal goed gegaan. Leo van Doorn, onze geluidsman, heeft toen zeer snel alle apparatuur geïnstalleerd. Iets later dan gepland begon het optreden van Het Zwanenkoor. Al bij het eerste nummer zat de stemming er in. Wat een leuke sfeer. Een dame op een van de eerste rijen zong alles mee, maar verving Amsterdam steevast door Alkmaar. Dit leidde tot hilariteit bij het koor. Menig aanwezige waagde een dansje. De presentatie van Nico Meijer viel zeer in de smaak bij de Alkmaarders. Kortom een heerlijke middag. De verzorging was ook buitengewoon. We komen hier graag nog eens terug.

 

Broek in Waterland – Zaterdag, 26 november 2011

Soms mag je als koor optreden in een prachtig monument. Dat was deze zaterdagavond het geval. De locatie was de schitterende kerk in Broek in Waterland. De kerk werd gebouwd voor 1400. In 1573 werd de kerk door de Spanjaarden in brand gestoken. In 1628 zijn de inwoners van Broek in Waterland begonnen met de herbouw. Het resultaat was meer dan de moeite waard en de kerk is ook nu nog heel erg mooi en authentiek. In deze prachtige omgeving vierde de Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen haar 90 jarig bestaan. Het Zwanenkoor was uitgenodigd om hier een echt feest van te maken. Dat dit lukte, bleek wel uit de reacties van het publiek. Het was een fantastische avond. De aanwezigen waren heel enthousiast en alle koorleden kregen als dank een prachtige roos.

 

Het Reinaldahuis – Zondag, 13 november 2011

Deze zondag ging Het Zwanenkoor naar Haarlem voor een optreden in Het Reinaldahuis. Een zeer bijzonder woon- en zorgcomplex. Het is een werkelijk prachtig gebouw. De twee bouwdelen zijn door een loopbrug met elkaar verbonden. Het Zwanenkoor trad op in het ruime en lichte atrium. Behalve in het atrium hadden mensen zich ook een plaatsje verworven op de galerijen. Het werd een gezellige boel. Ook de Haarlemmers bleken het Amsterdamse repertoire mee te kunnen zingen. Het was de eerste keer, dat het koor hier optrad, maar blijkbaar beviel het de aanwezigen en de organisatie zo, dat aan het eind van de middag werd gevraagd of Het Zwanenkoor volgend jaar terug wilde komen. Een uitnodiging waar we graag gehoor aan zullen geven.

 

Optreden rondvaartboten – 5, 12, 19 en 26 oktober en 2 november 2011

Vijf woensdagen voeren rondvaartboten van Holland International door de Amsterdamse grachten met aan boord Het Zwanenkoor. Niet alle Zwanen natuurlijk, maar wel telkens een deel dat het Amsterdamse lied gedurende 1 ½ uur uit volle borst ten gehore bracht. De liedjes pasten bij de stukjes Amsterdam, waar de boot langs kwam. Bij De Westertoren bleef de boot stil liggen, terwijl het koor Aan de voet van die mooie Wester zong. Deze rondvaarten werden mogelijk gemaakt door De stadspas, Hi, Holland International en Het Zwanenkoor. Het bleek zo’n succes, dat werd besloten twee extra vaarten te organiseren. Elke keer zat de boot propvol. De sfeer was zo leuk, dat er zelfs in het gangpad een polonaise werd gelopen. Tijdens het nummer Daar is de orgelman ging Nico met het mansbakje rond. De opbrengst was voor KIKA, het kinderkankerfonds. Er is een heel mooi bedrag opgehaald. Het Zwanenkoor kan ruim € 1200,00 overmaken naar KIKA. Alle mensen die hieraan hebben bijgedragen willen wij heel hartelijk bedanken!

 

Westwijk – Zondag, 6 november 2011

Deze zondag ging Het Zwanenkoor alweer voor de zesde keer naar Westwijk in Amstelveen. Een optreden waar de bewoners altijd erg naar uitkijken, maar dat ook voor het koor iedere keer weer fantastisch is. Westwijk is een woonvoorziening en dagopvang voor jongeren en volwassenen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Wat is het toch fijn, dat er een sponsor is die dit optreden mogelijk maakt! Ook dit jaar was de sponsor Stichting Egmana. Je wordt er helemaal blij van, als je ziet hoe deze mensen genieten. Ze klappen, lachen, bewegen en zingen mee. Ze vinden het hartstikke leuk om tussen de koorleden te staan en mee te wiegen. Naast heel veel lol was er ook emotie. Tijdens de pauze werd iedereen getrakteerd op lekkere hapjes en een drankje. De middag eindigde met een grote polonaise door de zaal. De koorleden en muzikanten gingen met een warm gevoel naar huis.

 

Alliander – Vrijdag, 4 november 2011

Op vrijdagavond 4 november was Het Zwanenkoor uitgenodigd om te komen optreden op een personeelsfeest van Alliander in Noorwijkerhout. Met de bus reden we naar een prachtig NH-hotel. In een gezellige zaal verzorgde Het Zwanenkoor twee keer 45 minuten een spetterend optreden. De gasten waren aangenaam verrast en vonden het prachtig. Tussen de optredens door was er een heerlijk buffet. Er werd door de aanwezigen uitbundig meegezongen en natuurlijk ook polonaise gelopen. Het werd een latertje voor het koor, maar het was een geslaagde avond. De koorleden hadden nog energie genoeg om tijdens de terugreis in de bus door te gaan met zingen. Natuurlijk Amsterdamse liedjes!

 

ABVAKABO – Rode Hoed, 28 oktober 2011

Een zaal vol met jubilarissen! Dat is toch iets heel bijzonders. Op vrijdagavond 28 oktober 2011 was dat het geval in De Rode Hoed. Abvakabo leden, die 25 jaar of 40 jaar lid waren van de vakorganisatie waren uitgenodigd om een mooi gouden speldje in ontvangst te nemen. Er was zelfs iemand aanwezig, die al 60 jaar lid was! De muzikale omlijsting van deze feestelijke avond werd verzorgd door Het Zwanenkoor. Al tijdens het 1e nummer bleek, dat de mensen in de zaal er zin in hadden. Er ontstond een uitermate gezellige sfeer. Er werd gedanst en natuurlijk ging een groot deel van de zaal mee in de polonaise. Mooie langzame nummers werden afgewisseld met heerlijke meezingers. Met een bos mooie bloemen en het gouden speldje trots opgespeld gingen de jubilarissen na een geslaagde avond huiswaarts. De Abvakabo had haar trouwe leden echt in het zonnetje gezet.

 

Het Nova College, 12 oktober 2011

Elk jaar organiseert de buurtcommissie van Wijk 1 in Slotermeer een gezellige middag in Het Nova College voor de oudere buurtbewoners met medewerking van Het Zwanenkoor. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van een aantal vrijwilligers en een subsidie van het stadsdeel. Het was een prachtige zonnige middag en de zaal zat helemaal vol. Een enthousiast koor, mensen die uit volle borst meezongen en lekkere hapjes en drankjes zorgden voor een heerlijke middag. Een aantal mensen kon niet op de stoelen blijven zitten en zij gingen dan ook regelmatig in polonaise door de zaal. Eén van de aanwezige dames had heel bijzondere herinneringen aan Lachen, een beetje huilen, dat prachtig werd gezongen door Marian van Alphen en Piet Uijtendaal. Ze vertelde, dat het haar erg raakte. Naast mooie, gevoelige nummers waren er uiteraard ook veel vrolijke meezingers. De vrijwilligers werden aan het einde van de middag letterlijk in de bloemen gezet. Dat hadden ze ook verdiend. Dankzij hen was dit een geslaagde middag.

 

De Buitenhof, 2 oktober 2011

Op een prachtige zomerse dag in oktober trad Het Zwanenkoor op in woonzorgcentrum De Buitenhof. Een prachtig zorgcentrum in Amsterdam Buitenveldert, vlak bij het Amstelpark. Het was een zeer warme dag, maar ondanks dat zat de zaal nagenoeg vol. Een aantal mensen luisterde mee vanuit de hal, waar het een stuk koeler was. De nummers werden weer op humoristische wijze aan elkaar gepraat door Nico Meijer. Het werd een heel gezellige middag. De bezoekers konden veel van het repertoire meezingen en deden dat dan ook. Het was een geslaagd optreden.

 

Het Draaiorgelfestival -- Zaterdag, 10 september 2011

 

Het Draaiorgelfestival – Zaterdag,10 september 2011

Soms zit het weer echt mee! Na een natte week was het een werkelijk prachtige zaterdag. Op de Dam in Amsterdam stonden 22 draaiorgels opgesteld onder een strak blauwe lucht. Om 11.00 uur ging het Draaiorgelfestival van start. Het festijn werd geopend door Anne Lize van der Stoel, voorzitter van de Stichting Draaiorgelfestival. De officiële opening van het festival werd verricht door mevrouw J. van Pinxteren, voorzitter van het stadsdeel Centrum, terwijl de presentatie in handen was van de Amsterdamse hoofdcommissaris, de heer Bernard Welten. Toen Het Zwanenkoor om 11.20 uur ging optreden, stond de Dam helemaal vol met publiek. Velen zongen uit volle borst mee met de prachtige Amsterdamse liederen. Na Het Zwanenkoor was het de beurt aan de Leliestreet Singers. Twee dames die Jordanees repertoire brachten. De draaiorgels waren van 12.00 – 17.00 uur te horen op De Dam, Het Rokin, Het Damrak en het Stationsplein. Dit achtste draaiorgelfestival was een prachtig evenement. Het liet opnieuw zien, dat draaiorgels absoluut bij onze mooie stad horen.

 

Het Schouw – Zondag, 4 september 2011

Voor Het Zwanenkoor is het nieuwe seizoen begonnen in woonzorgcentrum Het Schouw in Amsterdam Noord. Heerlijk om na een vakantieperiode het mooie Amsterdamse repertoire weer aan een enthousiaste zaal te kunnen laten horen. Het Schouw is een prachtige locatie. Eigenlijk is het bijna een dorp te noemen. Het heeft zeer veel faciliteiten en mogelijkheden voor de ouderen. Gelegen naast winkelcentrum Boven ’t IJ, maar ook vlakbij een prachtig natuurgebied. De zaal zat bomvol met bewoners en mensen uit de buurt. Er kon echt niemand meer bij. Het Zwanenkoor zong de sterren van de hemel en het publiek had een fantastische middag. Een goede start van het nieuwe seizoen.

 

Holland Village – Vrijdag, 15 juli 2011

Vrijdagavond, 15 juli 2011. Een mooie zwoele zomeravond. Het is vakantie. Ook voor Het Zwanenkoor, maar toch zijn er nog aardig wat koorleden aanwezig. Het is een bijzondere avond. De kinderen van een 55-jarig bruidspaar geven hun ouders een prachtig feest cadeau in Holland Village. Geen groot gezelschap, maar wel heel warm. De ouders zijn fan van Het Zwanenkoor en daarom hebben de kinderen het koor uitgenodigd voor een optreden. Wat een verrassing. De ouders glimmen van plezier en als de vader zijn kinderen wil bedanken voor dit prachtige feest, worden de emoties hem even teveel. Fijn om daaraan als koor een bijdrage te hebben mogen leveren.

 

Zondag 12 juni 2011

 

Purmerend, zaterdag 11 juni 2011

De nieuwe haring is er weer. Dat was zaterdag 11 juni aanleiding voor een haring party in winkelcentrum De Weidevennen te Purmerend. Het weer zat een beetje tegen, maar gelukkig ging het niet erg hard regenen. Om 12.30 uur begon het eerste deel van het optreden van Het Zwanenkoor. Er stonden al heel wat mensen, die naar dit optreden kwamen luisteren. Het was erg gezellig en de liedjes werden door veel mensen mee gezongen. Purmerend herbergt blijkbaar toch een aardig wat Amsterdammers. Er werden heel wat harinkjes verkocht. Heerlijke Hollandse nieuwe. Ook tijdens het tweede deel van het optreden was er veel publiek en bleef het gelukkig droog. We kijken terug op een geslaagde middag.

 

Twee Zwaantjes - Zondag 29 mei 2011

 

Twee Zwaantjes - Zondag 29 mei 2011


 

Twee Zwaantjes - Zondag, 29 mei 2011

Zondag, 29 mei 2011 werd in Amsterdam de grachtenloop georganiseerd. Het weer werkte mee. Er waren behoorlijk veel deelnemers, die startten op De Noordermarkt. Een aantal had zich bijzonder uitgedost. De loop voerde over de Prinsengracht langs de Twee Zwaantjes en daar stond, u raadt het al, Het Zwanenkoor uit volle borst te zingen. Het publiek was in groten getale toegestroomd. Zelfs op de brug en aan de overkant stond het vol. Leuk voor de lopers, maar ook voor het koor en de Twee Zwaantjes. Aan het eind van het tweede optreden, toen alle lopers inmiddels waren gepasseerd, kwam het zelfs tot een polonaise. Het optreden was gesponsord door Bavaria en door de Twee Zwaantjes. Het was een geweldige middag, waar veel mensen van hebben genoten.

 

Mercatorplein – Zaterdag, 21 mei 2011

Zaterdag 21 mei vond Het Zwanenfestival plaats op het Mercatorplein. Dit festival was georganiseerd door het stadsdeel en buurtorganisaties samen met ons koorlid Nico Meijer, die in stadsdeel West woont. Op een groot podium op het Mercatorplein werden dansen uitgevoerd door dansgroepen uit verschillende landen. Uit Zuid-Amerika waren er een Mexicaanse, een Chileense, een Equadoriaanse groep en een Argentijnse groep. Er waren traditionele dansen, maar ook de Salsa en Tango werden gedanst. Alles in traditionele kleurige kleding. Het was een lust voor het oog en het weer werkte heerlijk mee. Het was gewoon zomers. Het Zwanenkoor heeft die middag tussen twee en vijf uur twee maal opgetreden onder grote belangstelling van het publiek, dat een plekje had gevonden op de stoeltjes en de bankjes die op het plein stonden. De terrassen waren vol. Het publiek kwam genieten van de dansgroepen en Het Zwanenkoor. De mensen genoten net zoals Het Zwanenkoor van de gezellige, tropische sfeer, die er op het plein hing. Een geslaagd festival dat strak werd gepresenteerd door Nico Meijer.

 

Van Keulen –Vrijdag, 20 mei 2011

Vrijdag 20 mei 2011 werd de nieuwe vestiging van Van Keulen Hout en Bouwmaterialen aan de TT Vasumweg officieel geopend met een groot feest voor alle personeelsleden. Op het terrein stond een grote tent, waarin de festiviteiten plaats vonden. Het was mooi weer en dus stonden ook veel mensen buiten. Het was druk en heel gezellig. Het Zwanenkoor sloot de festiviteiten af met een spetterend optreden. Veel mensen die buiten stonden kwamen weer naar binnen om te genieten van het Amsterdamse lied. Van verschillende aanwezigen kregen we te horen, dat het koor iedereen echt in feeststemming bracht. Enkele aanwezigen zeiden: “Jullie hadden aan het begin van de middag op moeten treden. Dan had de sfeer er onmiddellijk in gezeten.” Leuk om te horen. Het Zwanenkoor wenst Van Keulen heel veel succes in deze prachtige nieuwe vestiging.

 

Maria Parochie – Zaterdag, 14 mei 2011

Sommige optredens zijn bijzonder. Dit optreden was er zo een. Niet naast de deur, want we moesten helemaal naar Maria Parochie. De bus vertrok bij De Westertoren. De sfeer zat er meteen al in. Heel veel lachen en zingen. Oerend hard! We gingen optreden bij de dames Broese. Zij werden beide 60 jaar. Wat een feest hadden zij hun gasten bereid. Het was fantastisch. De dames komen al heel lang elk jaar naar De Rode Hoed. Zij zijn trouwe fans van Het Zwanenkoor. Om die reden mocht het koor optreden op hun feest. Daar bleek, dat ze ook in Almelo en omgeving het Amsterdamse repertoire uit volle borst konden meezingen. De dames zaten te glunderen, toen ze zagen hoe hun gasten genoten. Om 22.00 uur vertrok de bus weer richting Amsterdam. De nieuwe CD Dat is die heerlijke Jordaan ging in de CD speler en de hele weg naar huis zong iedereen weer mee. De Zwanen krijgen er nooit genoeg van. Het bestuur had goed voor de inwendige mens gezorgd. Kortom het was een super avond.

 

Koninginnedag – zaterdag, 30 april 2011

Koninginnedag 2011. Wat een heerlijke dag! Zon, niet al te warm en een fantastische sfeer. Trix Oordijk had haar woning en de stoep voor haar huis heel gastvrij ter beschikking gesteld aan Het Zwanenkoor. Vanaf 12.00 uur ging het los. Prachtige nummers van de 5e CD ”Dat is die heerlijke Jordaan” schalden door de 1e Leliedwarsstraat. Natuurlijk ook nummers van de 4 vorige CD’s. Een groot deel van de koorleden was (in oranje gestoken) aanwezig en zong uit volle borst onze aanstekelijke Amsterdamse nummers voor de passanten. Veel mensen bleven staan luisteren en ze zongen natuurlijk mee. Het was behoorlijk druk in de straat aan de voet van de Westertoren. Leo van Doorn, de voorzitter, week geen moment van de knoppen. Muzikaal leider Greetje de Oude kwam hem gezelschap houden. Onze hoffotograaf Karel Souwer had zijn handen vol om de kleurrijke passanten op de gevoelige plaat vast te leggen. Peter Schavemaker en Jeanette Nolting waren de hele middag onvermoeibaar bezig met de verkoop van de CD’s. Een Marokkaanse meneer kocht ze in één keer alle 5! Geweldig. Ondertussen verzorgden Trix Oordijk en haar dochter de inwendige mens. Het was de hele middag een ongelooflijk feest. Alle mensen die hieraan hebben bijgedragen heel erg bedankt.

 

 

De Werf – zondag, 3 april 2011

Soms zijn er optredens die heel bijzonder zijn. Afgelopen zondag was dat het geval. Het Zwanenkoor trad op in De Werf in Amsterdam Noord. De Werf is een groep kleine woonlocaties, waar mensen wonen, die veel begeleiding nodig hebben. Mensen met bijvoorbeeld psychische beperkingen, met meervoudige beperkingen, met verstandelijke beperkingen. Voor deze mensen mochten Het Zwanenkoor optreden. De zaal zat bomvol. Wat een feest was het. Er werd enthousiast meegeklapt, geroepen en gezongen. Velen konden niet stil blijven zitten. De vreugde straalde van de gezichten. Sommige koorleden, die dit voor het eerst meemaakten, waren echt ontroerd. Na de pauze kwamen verschillende bewoners tussen het koor staan om enthousiast mee te doen. Er werd ook flink geknuffeld. Kortom één groot feest. Dit optreden was alleen mogelijk doordat het gesponsord werd. De sponsor wil absoluut niet genoemd worden, maar wat zijn wij hem (haar?) dankbaar, dat hij dit mogelijk heeft gemaakt.

 

Onderschrift Rode Hoed 2011

De laatste voorstelling van dit jaar in De Rode Hoed heeft plaatsgevonden op 20 maart 2011. Het waren 8 spetterende optredens.

 

Rode Hoed 2011

RODE HOED 2011

 

muzikanten

Alle voorstellingen in De Rode Hoed staan o.l.v. accordeonist en muzikaal leider Greetje de Oude. Op percussie Wouter Popma. Achter het keyboard Maurizio Mantile. Het geluid is in handen van Leo van Doorn.

 

 

Parelvissers

 

Afgekeurde woning

 

Lachen, Beetje huilen

 

Lou, er ligt een lijster in de la.

 

De saxofoon van ome Toon

 

Rode Hoed – zondag, 20 maart 2011

Wat vliegt de tijd! Zondag, 20 maart was het alweer de laatste van de acht voorstellingen in De Rode Hoed. Een dubbel gevoel. Jammer, dat het de laatste keer is, maar heel trots dat het koor acht van die prachtige voorstellingen heeft neergezet. Natuurlijk moest het weer knallen deze middag. Aan de presentator zou het niet liggen, want dat was niemand minder dan Tonny Eyk. Hij is componist, accordeonist, pianist, orkestleider, producer en schrijver. De ouderen onder ons zullen weten, dat hij orkestleider was van De Skymasters, een bekende bigband. Hij schreef teksten voor Koot en Bie, maakte liedjes voor Kinderen voor Kinderen, maar ging ook jarenlang mee op tournee met Johnny Jordaan en Willy Alberti. De herkenningstune van Studio Sport staat eveneens op zijn naam. Tijdens de presentatie van de nummers bleek hoeveel Tonny Eyk van muziek weet. Hij verraste het publiek met de ene na de andere muzikale anekdote. Hij was ook beslist niet zuinig met complimenten voor het koor, de solisten en de muzikanten. Super. Deze middag waren ook de oprichters van Het Zwanenkoor Bert Koster en Hans Mensink aanwezig. Zij ontvingen uit handen van de voorzitter de nieuwe CD Dat is die heerlijke Jordaan. Volgens de voorzitter het beste medicijn tegen depressiviteit. Opzetten, het boekje pakken, meezingen en je sombere bui verdwijnt als sneeuw voor de zon. Rest nog een dankwoord aan alle mensen, die deze voorstellingen tot een feest hebben gemaakt. Zonder jullie was dit niet mogelijk geweest.

 

 

Rietje Mossel 14 maart 2011

Rietje Mossel was vanaf het tweede jaar van de oprichting van Het Zwanenkoor lid van het koor.
Met hart en ziel zong ze zowel in het koor als solistisch. Op verkleedpartijen was ze dol, het repertoire van de Jantjes was haar favoriet. Met volle overgave zong ze “Ik heb rode en witte radijs” met een mandje met radijsjes aan haar arm in de Rode Hoed en alle andere plekken waar het koor stond.
En later "In het huis van Madam". Als een van de meisjes. Een musical, over een huis van lichte zeden geschreven door Annie M.G.Schmidt. Heerlijke verkleedpartijen, waar Rietje zich opwierp om e.e.a. te bedenken en te maken. Bij haar thuis werd er geoefend voor het liedje dat in de Rode Hoed met verve werd opgevoerd door de meisjes.
Heerlijke tijden waar Rietje met volle teugen van genoot.
Helaas ging het de laatste jaren niet goed met haar gezondheid, maar ze vocht steeds weer terug en besloot ook weer af en toe te komen repeteren bij het koor, zodat ze de kontakten met de koorleden behield. Vastbesloten was ze om naar een van de voorstellingen van Het Zwanenkoor in de Rode Hoed te komen. Helaas mocht het er niet van komen.
Maandag 14 maart hebben we afscheid van haar genomen. De bloemen en haar kist waren roze en op verzoek van Rietje droegen de aanwezigen iets roze.
Er werden roze ballonnen met persoonlijke wensen opgelaten en nadien werd er een toost op haar uitgebracht, om het leven te vieren
Een mooi afscheid, wij zullen haar missen.

 

Rode Hoed – zondag, 13 maart 2011

Een zinderend publiek. Geweldig. Een klein probleem met het geluid bij de aanvang van het programma was snel opgelost. Het feest kon beginnen. Deze middag was er opnieuw een geweldige presentator. Hoofdcommissaris van de regiopolitie Amsterdam-Amstelland Bernard Welten. Wist u overigens, dat hij ook afgestudeerd politicoloog is? Hij deed het geweldig. Met veel humor praatte hij het programma aan elkaar. Op opmerkingen vanuit de zaal wist hij zeer ad rem te reageren. Het publiek genoot ervan. Het is natuurlijk erg leuk om iemand met zo’n verantwoordelijke functie in een volstrekt andere en relaxte rol te zien. Het duet uit De Parelvissers zorgde ook dit keer voor een staande ovatie. Maar er waren veel meer nummers waar de handen uitbundig voor op elkaar gingen. Omdat Bernard Welten twee jaar geleden ook al eens de presentatie had gedaan, kreeg hij dit keer een handgemaakt draaiorgeltje van de firma Perlee uitgereikt met daarbij natuurlijk de nieuwe CD “Dat is die heerlijke Jordaan”. Helaas was er deze middag ook een vervelend incident. De echtgenoot van één van de mannelijke koorleden is fotograaf en was mooie foto’s aan het maken. Zij verstapte zich en brak haar enkel. Het Zwanenkoor leeft met haar mee en wenst haar sterkte en beterschap.

 

Rode Hoed – vrijdag, 11 maart 2011

Het Zwanenkoor opnieuw in De Rode Hoed. De laatste vrijdagavond in deze serie voorstellingen. Wat een leuk publiek was het ook weer deze avond. Het programma werd gepresenteerd door niemand minder dan Frits Barend. Na een studie politicologie werd hij redacteur bij het weekblad Vrij Nederland. In 1987 ging hij naar het tijdschrift Nieuwe Revue. Maar natuurlijk kent iedereen hem van het programma Barend en Van Dorp. In hun sportprogramma Villa BVD ontvingen zij als gast o.a. André Hazes, van wie twee nummers vanavond ook door Het Zwanenkoor werden gezongen. Samen met zijn dochter Barbara Barend presenteert hij een sportprogramma. Frits Barend is een echte Amsterdammer en dat was te merken tijdens zijn presentatie. Hij wist het publiek te verrassen met heerlijke anekdotes en natuurlijk enkele moppen met typisch Joodse humor. Een show in een show! Aan het eind van de avond ging het dak eraf. Het was fantastisch. Eveneens aanwezig vanavond was de voormalig voorzitter van Het Zwanenkoor Henny van Kerkwijk. Hij ontving net als Frits Barend uit handen van de huidige voorzitter de nieuwe 5e CD Dat is die heerlijke Jordaan.

 

 

Amsterdam

Amsterdam, Amsterdam, songfestivallied van Sjoukje Smit gezongen door Jeannette van Schijndel

 

Rode Hoed 11 maart 2011 Amsterdam

 

Amore

Amore, Amore, Amore, gezongen door Joop Leeuwendaal

 

Rode Hoed 11 maart 2011 Amore

 

Als

Marian van Alphen zingt van Tante Leen: "Als je mij morgen"

 

Rode Hoed 11 maart 2011 Als

 

Rode Hoed – zondag, 6 maart 2011

Voor de 108e keer stond Het Zwanenkoor deze middag in De Rode Hoed. De voorstelling was geheel uitverkocht en het publiek stond al vroeg in de rij om een goed plaatsje te bemachtigen. Zoals altijd was ook nu weer een bekende Nederlander bereid gevonden het programma te presenteren. Dit keer was dat John van de Heuvel. Hij begon zijn carrière als rechercheur bij de Centrale Inlichtingen Dienst van de politie. In 1990 werd hij misdaadverslaggever bij De Telegraaf. Hij heeft talloze nationale en internationale misdaadreportages op zijn naam staan. Behalve in zijn eigen de misdaadprogramma’s is hij ook regelmatig te zien in RTL Boulevard. Met veel plezier presenteerde hij vanmiddag het gevarieerde en gezellige programma van Het Zwanenkoor. Hij deed dit met de nodige kwinkslagen, waar de zaal om moest lachen. Uit handen van de voorzitter ontving oud koorlid Trix Oordijk de 5e CD met als titel Dat is die heerlijke Jordaan. Dit als dank voor het feit, dat Het Zwanenkoor op Koninginnedag altijd op haar gastvrijheid kan rekenen en bij haar voor de deur mag zingen. Ook John van de Heuvel ontving een CD en een aandenken als dank voor zijn medewerking. De sfeer was deze middag weer fantastisch. Heerlijk om als koor de mensen zo’n mooie vrolijke middag te kunnen bezorgen.

 

 

6 maart 2011

Carla Alberts zingt titel liedje van 5de CD
"Dat is die heerlijke Jordaan"

 

Rode Hoed 6 maart 2011

 

Rode Hoed – zondag, 20 februari 2011

Een mooie zondagmiddag met een afgeladen volle zaal. Er waren zelfs mensen, die voor de 2e keer naar dit prachtige programma kwamen kijken en luisteren. Het Zwanenkoor had voor deze middag Leo Blokhuis bereid gevonden om het programma te presenteren. Hij is een expert op het gebied van de popmuziek en is samen met Mathijs van Nieuwkerk te zien geweest in het TV programma “De nacht van de popmuziek” en “Top 2000”. Daarnaast schrijft hij boeken. Zijn laatste boek is The sound of the Westcoast. Hij is op dit moment muziek samensteller voor Radio 2. Vanmiddag geen popmuziek, maar authentiek Amsterdams repertoire. Leo Blokhuis praatte de nummers met anekdotes aan elkaar. Hij had zich goed voorbereid en zelfs op Youtube het filmpje bekeken van Fred Wiegman met het liedje “Ik woon op de hoek van een straatje”. De zaal genoot. Onder het publiek bevond zich ook de heer Cliteur. Hij is verantwoordelijk voor het drukwerk van het boekje, dat bij de 5e CD hoort. Leo Blokhuis en de heer Cliteur ontvingen een exemplaar van de CD uit handen van de voorzitter van Het Zwanenkoor. Na afloop van deze heerlijke voorstelling schalde de muziek van de nieuwe CD door de hal van De Rode Hoed. Vele gasten genoten daar nog van bij een hapje en een drankje.

 

 

Rode Hoed – vrijdag, 18 februari 2011

De derde voorstelling in een reeks van acht. Het draaiorgel van de familie Perlee speelde evenals de voorgaande keren voor de aanvang van de voorstelling in de hal van De Rode Hoed. Opnieuw een geheel gevulde zaal en ook de balkons waren bezet. De presentatie van deze avond was in handen van Sylvia Alberts. Zij is docent aan de Theater Academie in Amsterdam. Daarnaast is zij bekend van diverse televisie programma’s. Zij speelde in vele producties en was één van de oprichters van Tekstpierement. In De Jantjes speelde zij Na Druppel. Zij presenteerde de avond op een zeer prettige en vrolijke manier. Onder de aanwezigen bevonden zich deze avond ook Erik Breij en zijn echtgenote. Erik is o.a. bekend van de groep Purper. Hij geeft al enkele jaren choreografie adviezen aan Het Zwanenkoor voor de voorstellingen in De Rode Hoed. Het publiek was heel enthousiast en iet dat ook duidelijk merken. Na de pauze zorgde het Spaanse nummer ervoor, dat de sfeer er onmiddellijk weer in zat. Aan het eind van de avond overhandigde de voorzitter de 5e CD aan Erik Breij en aan Sylvia Alberts. Het was opnieuw een daverende voorstelling.

 

Rode Hoed – zondag, 13 februari 2011

Zondag, 13 februari 2011 vond onder de bezielende leiding van muzikaal leidster Greetje de Oude de tweede voorstelling van dit seizoen plaats. Het Zwanenkoor stond voor de 105e keer in De Rode Hoed. Voordat de zaal open ging, werden de wachtende bezoekers vermaakt met mooie klanken uit een draaiorgel van de familie Perlee. Deze middag was de presentatie in handen van niemand minder dan Ron Brandsteder, die de nummers uiterst professioneel en plezierig aankondigde, uiteraard gelardeerd met de nodige grappen. Het viel duidelijk bij het publiek in de smaak. Onder de aanwezigen was dit keer ook onze burgemeester Eberhard van der Laan. Hij zou alleen voor de pauze aanwezig zijn, maar bleef uiteindelijk gedurende het gehele programma. Uit handen van de voorzitter Leo van Doorn ontving hij de 5e CD van Het Zwanenkoor. Bij het duet uit De Parelvissers hield menigeen het niet droog. Een staande ovatie was het gevolg. Maar ook de rest van het programma werd zeer gewaardeerd door het publiek. Het was een heerlijke middag.

 

Première - Première - Première

 

Première in De Rode Hoed – vrijdag, 11 februari 2011

Vrijdagavond 11 februari 2011. De première van het nieuwe programma van Het Zwanenkoor. Deze avond stond het Zwanenkoor voor de 104e keer op het podium van De Rode Hoed met een fantastisch programma. Dat het aansloeg, bleek wel uit het enthousiasme van de zaal. Meezingen, klappen, bewegen, polonaise, het gebeurde allemaal. De presentatie van deze avond was in handen van Mick Harren, een bekende Amsterdamse zanger, die 31 oktober zijn 25-jarig jubileum als artiest vierde. Hij deed het geweldig en had al snel de lachers op zijn hand. Mooie gevoelige nummers werden afgewisseld door heerlijk vrolijke meezingers. Wat een extra tintje aan deze voorstelling gaf, was de officiële presentatie van de 5e CD met als titel “Dat is die heerlijke Jordaan”. Met trots reikte de voorzitter Leo van Doorn het 1e exemplaar uit aan Ton Derksen, die verantwoordelijk was voor de opnames. Als speciale gast was de directeur van De Rode Hoed, Ton van Brussel, aanwezig met zijn gezin. Nog 7 voorstellingen te gaan en natuurlijk worden het allemaal fantastische optredens.

 

 

Swaensborch – zondag, 6 februari 2011

Eindelijk is het dan zover. Na hard repeteren en de 1e voorstelling in De Rode Hoed voor de boeg was het deze middag tijd voor de generale. Die vond plaats in het mooie nieuwe verzorgingshuis Swaensborch in Monnikendam. De zaal zat helemaal vol en ook de vide was gevuld. Het Zwanenkoor bracht het grootste gedeelte van het nieuwe programma ten gehore. De gasten waren zeer enthousiast en als dit het voorproefje voor De Rode Hoed was, dan belooft dat wat! Een gevarieerd programma, waarin vrolijke uitbundige nummers worden afgewisseld door prachtige gevoelige liedjes. De mensen in de zaal lieten duidelijk merken, dat zij zeer enthousiast waren. Het Zwanenkoor en de muzikanten zijn klaar voor 8 mooie voorstellingen in de Rode Hoed. Bijzonder was verder nog dat de nieuwe CD “Dat is die heerlijke Jordaan” vandaag voor het eerst te koop was.

 

Het Zwanenkoor op de radio

Op 11 febuari 2011 beginnen de voorstellingen in De Rode Hoed weer. Ineke Snels mocht dit op 29 januari promoten in het programma van Radio Diemen. Zij liet stukjes van de nieuwe CD horen en gaf enkele kaartjes weg. Nico Meijer deed met een paar andere koorleden hetzelfde in het programma "De ochtend" van Radio Noord Holland op 3 februari. Een leuke presentatie, die de volgende ochtend tot een mooie reactie van een luisteraar leidde. Er zijn op dit moment nog beperkt kaarten verkrijgbaar. Kijk bij RODE HOED 2011.

 

Willem Dreeshuis – zondag, 23 januari 2011

Het Zwanenkoor was voor het eerst in het Willem Dreeshuis. Een goed gevulde zaal met bewoners die zich duidelijk verheugden op een optreden van Het Zwanenkoor.
Vele toehoorders zongen de bekende liedjes mee en genoten duidelijk. Voor de koorleden was het een voorproefje voor de optredens in de Rode Hoed, want er werd veel van het repertoire uit de aankomende voorstelling in de Rode Hoed gezongen. "Daar is de orgelman" en de "Johnny Jordaan potpourri" waren voor de toehoorders duidelijk de "gouwe ouwe" liedjes en ze werden volop meegezongen. Een geslaagde middag voor de bewoners van Het Willem Dreeshuis en voor de koorleden een goede oefening.

 

Mailtje over optreden Rosariumhorst te Krommenie

Dit berichtje stond in de lokale krant van Krommenie

Afgelopen zondag (red. 11 oktober) was het een vrolijke middag in verzorgingshuis Rosariumhorst. Voor de bewoners en aanleunbewoners was er een optreden van het Amsterdamse Zwanenkoor.
Het Zwanenkoor zingt al bijna 20 jaar de mooiste Nederlandse en Amsterdamse liedjes.
Alleen al het aantal liedjes over onze hoofdstad en onze "ouwe" trouwe Wester is bijzonder groot.
Heerlijke meezingers, prachtige luisterliedjes met een lach en een traan passeerden de revue
tijdens dit optreden. Voor de bejaarden was deze middag letterlijk een cadeautje.
Het optreden van dit koor werd namelijk aangeboden door een familielid van één van de bewoners.
Eerder dit jaar had hij zijn verjaardag gevierd en geld gevraagd om een dergelijk optreden mogelijk te maken. Meestal hebben de verzorgingshuizen een krap budget, waardoor er
beperkte mogelijkheden zijn voor muziek en cultuur.

Wellicht een goed idee voor anderen: vier je verjaardag, vraag geld en doe er iets leuks mee voor anderen. Zo maak je vele mensen blij met je verjaardags- of jubileumcadeautje!

 

Nieuwjaarsreceptie Thalia – 9 januari 2011

Zondag, 9 januari 2011 vond in Thalia de nieuwjaarsreceptie van Het Zwanenkoor plaats. Een uiterst gezellige bijeenkomst opgeluisterd met muziek van de accordeonist en toetsenist René Trok. Nagenoeg alle koorleden waren met partners aanwezig. De sfeer zat er snel in. De nieuwe voorzitter Leo van Doorn hield een toespraak en daarna werd door muzikaal leidster Greetje de Oude de master van de nieuwe CD gepresenteerd. Uiteraard kregen De Zwanen de opnames te horen. Het was geweldig. Wat een mooi resultaat. Daar kan iedereen trots op zijn: het koor, de muzikanten, het bestuur en Ton Derksen van Ton Derksen Muziek producties. Het vele werk dat in dit project is gestoken, is niet voor niets geweest. Een CD die er mag zijn en straks in De Rode Hoed te koop zal zijn. Een prachtig begin van een nieuw jaar.