De Riekerhof 11 november 2008

Donderdagavond heeft Het Zwanenkoor opgetreden in De Riekerhof.De Riekerhof is een sfeervol en gezellig woon- en zorgcentrum in stadsdeel Slotervaart. Met inleunwoningen en zorgappartementen. Van de zorg, voorzieningen en activiteiten in De Riekerhof maken niet alleen bewoners maar ook buurtbewoners gebruik. Regelmatig worden er activiteiten in het Riekerhof voor buurt- en bewoners georganiseerd.
De grote zaal was prachtig versiert in kerstsfeer en was bomvol met buurt- en bewoners om het Zwanenkoor te horen zingen. Het Zwanenkoor zong weer een greep uit de bekende liedjes, maar vooral "De Jantjes" werd heerlijk en woordelijk mee gezongen door de aanwezigen. Het gebeurd niet vaak dat het koor in de avond optreedt in een zorgcentrum, maar zo kort voor de kerst en met alle mooie kerstversiering gaf het op deze donkere en druilerige avond extra sfeer aan het optreden. Het personeel en de vrijwilligers zorgden voor lekkere hapjes en drankjes en vergat daarbij de koorleden zeker niet.

 

Santpoort 30 november 2008

Stichting Welzijn Velsen organiseert voor senioren in de winterperiode om de veertien dagen diverse culturele optredens op de zondagmiddag onder de naam Zondagmiddagpodium. Drie daarvan vinden plaats in het ‘t Brederode Huys. De anderen o.a. in de Dwarsligger en de Boei waar Het Zwanenkoor al diverse malen heeft opgetreden.
Het is de eerste maal dat Het Zwanenkoor in ‘t Brederode Huys optrad. Niet eenvoudig voor de koorleden om het wegens omleidingen te kunnen vinden, maar uiteindelijk waren meer dan 30 koorleden aanwezig. Het werd een uitermate leuke middag; alle koorleden zetten hun beste beentje voor om van deze druilerige zondagmiddag een warme gezellige middag te maken.
Aan de reacties van de aanwezigen was duidelijk te merken dat het koor daar volledig in geslaagd is, want
er werd heerlijk meegezongen en meegeklapt.

 

Westwijk 23 november 2008

Westwijk in Amstelveen is een tweede thuis – woon- en dagopvang voor geestelijk en lichamelijke gehandicapte jongeren en volwassenen. Jaarlijks verzorgt Het Zwanenkoor daar een optreden.
Een optreden van het koor is voor de cliënten van Westwijk en hun begeleiders een gebeurtenis, waar al weken naar wordt uitgekeken.
Vorig jaar bracht een koorlid van Het Zwanenkoor voor de aanwezigen een verrassing in de vorm van een aantal microfoons mee, die de toehoorders konden gebruiken om mee te zingen tijdens het optreden van het koor.
Er werd volop gebruik van de microfoons gemaakt en de cliënten van Westwijk stonden ook nu weer geregeld tussen de koorleden in, om samen met hen te zingen.
Onder begeleiding van het vrolijke “Bij ons in de Jordaan” eindigde het optreden met een polonaise door de zaal. Het was een heerlijke middag, waar de koorleden altijd met veel warmte aan terugdenken

 

 

Garstkamp 9 november 2008

Het Zwanenkoor heeft opgetreden in de gezamenlijke ruimte van de serviceflat Garstkamp 32.
Dit optreden was georganiseerd door de bewonersvereniging en ook buurtbewoners van buiten de service flat kunnen voor een kleine bijdrage deze middag bijwonen. Op het TV-scherm in de gemeenschappelijke ruimte werd het Zwanenkoor dan ook aangekondigd. Na de lange, vermoeiende dag van gisteren was de opkomst van de koorleden toch hoog. Er werd heerlijk gezongen, hoewel de presentator Nico Meijer af en toe excuses vroeg voor de soms wat schorre stem van een solist. Uitgebreid werd er natuurlijk ingegaan op de avonturen in Rotterdam en hoe de koorleden zich er doorheen geslagen hebben. Dat was bepaald geen straf, maar alom gezelligheid.
Het was een geslaagde en gezellige middag met acts “De Jantjes en “Hallo, Hallo” en vele bekende Zwanenkoorliedjes.

 

Rotterdam 8 november 2008

Het Zwanenkoor was uitgenodigd om tijdens het jubileumgala van de Nierstichting, dat 40 jaar bestond op te treden. Het feest werd georganiseerd in het voormalig hoofdpostkantoor te Rotterdam, een van de weinige vooroorlogse gebouwen die nog in Rotterdam staan. De grote publieke ruimte was geheel door een cateringbedrijf in een feestzaal omgetoverd in afwachting van de gasten. Het Koor zou drie liedjes zingen, waarvan 1 met Ernst Daniel Smit.
Al aan het eind van de middag was het koor op de plaats van bestemming om meteen een soundcheck voor het geluid te doen. Daarna wachten, eten, weer wachten en toen optreden. Het was een kort optreden, maar samen met een toegift, bijzonder geslaagd. De gasten werden er zo waar warm van en applaudisseerden enthousiast. Afgesproken was meteen omkleden en weer in de bus naar Amsterdam, maar dat liep iets anders, want de versnellingspook van de bus bleek afgebroken en kon natuurlijk niet meteen worden gemaakt. In afwachting van een nieuwe bus werd in dichtstbijzijnde café een welverdiend biertje gedronken. De DJ van het café speelde heel leuk mee en gaf de koorleden de gelegenheid liedjes van eigen repertoire ten gehore te brengen. Gasten en koorleden van het café hadden zo een onverwacht gezellig uurtje. Na ruim een uur kwam een nieuwe bus en ver na middernacht kwam het koor in Amsterdam aan.

 

 

Rondvaarten Oktober 2008

Al enige jaren organiseerd Holland International Rondvaart samen met de Stadspas in de maand oktober, alle woensdagmiddagen 2 keer, een afvaart vanaf het Centraal Station met aan boord een kleine afvaardiging van Het Zwanenkoor om samen met de aanwezigen bekende Amsterdamse liedjes te zingen. De liedjes hebben natuurlijk vooral betrekking op onze prachtige stad en worden zoveel mogelijk gezongen op de plekken die genoemd worden in de liedjes. Ook dit jaar was de belangstelling overweldigend en waren alle afvaarten stamvol. De stad vanaf het water aan je voorbij te laten glijden, de gezellig zang van het Zwanenkoor en de zwanen op de Amsterdamse grachten, wat wil een mens nog meer.
Gezelligheid kent geen tijd


foto's van rondvaart 8 oktober 2008
van Koos Heijmans, de anderen van Rietje Hogenes en Hettie Braaksma

 

 

Flesseman 26 oktober 2008

Het Zwanenkoor heeft op deze regenachtige zondag gezongen in de Flesseman, zorgcentrum op de Nieuwmarkt. Door het slechte weer waren er minder buurtgenoten dan gewoonlijk bij het gezellige optreden van Het Zwanenkoor.

Bekende Amsterdamse liedjes werden door Henny van Kerkwijk en Piet Bood aan elkaar gepraat. Henny is opgegroeid in de Nieuwmarktbuurt en
wist aardige anekdotes over vroeger te vertellen.

Een van de bewoners vierde deze zondag haar 94ste verjaardag en werd vrolijk toegezongen door de aanwezigen en het koor.
94 en dan nog steeds in staat een walsje te maken;
je zou er jaloers op worden.

De stemming zat er goed in en ondanks het optreden van de dag daarvoor hebben de koorleden zich voor 100% ingezet.
Het was een bijzonder geslaagde middag.

 

Maastricht 25 oktober 2008

Zaterdag, 25 oktober heeft Het Zwanenkoor op een privé feest in het Cateau St. Gerlach bij Maastricht opgetreden.
Chateau St. Gerlach is gelegen temidden van een natuurgebied van ca. 150 ha, het landgoed Ingendael, dat vrij toegankelijk is en wordt begraasd door Schotse Hooglanders en wilde Konikspaarden. Daarnaast is er een uitgebreid kloosterpark, er zijn kruidentuinen, een rozengaard, vijvers, vochtige beemden, hagen en bossages. De geschiedenis van het landgoed gaat terug tot de 12e eeuw en voert naar een heilige van Nederlandse oorsprong, St. Gerlachus.
Sedert 1997 is het geheel in handen van Oostwegel die die er een van de Chateaux-hotels heeft gemaakt.
Het koor zong op dit feest eigen repertoire en in het tweede gedeelte werd samen met Willeke Alberti bekende Amsterdamse liedjes en diverse liedjes van haar repertoire meegezongen.
De chemie tussen Het Zwanenkoor en Willeke Albert en de Amsterdamse toonzetting bleek heel goed bij elkaar te passen, waardoor dit optreden heel fijn verliep. Het was een zeer succesvol optreden, dat door het aanwezige publiek bijzonder werd gewaardeerd. Eigenlijk zouden Het Zwanenkoor en Willeke dit vaker moeten doen.

 

Plein 40-45 28 september 2008








foto's van optreden Plein 40-45 van
Koos Heijmans

 

ABVA Rode Hoed 26 september 2008








foto's van optreden in de Rode Hoed voor ABVA
van Hanneke Meeuwis

 

Jordaanfestival 21 september 2008

 

Jordaanfestival 21 september 2008

Het Zwanenkoor trad zondagavond 21 september tussen half elf en elf uur op als afsluiting van het Jordaanfestival. Het Jordaanfestival werd opnieuw gehouden op de Appeltjesmarkt tegenover het hoofdbureau van Politie. Gelukkig bleef het het hele weekeinde droog; de weergoden waren de organisatie gunstig gestemd.
Het optreden van het koor was gezellig en spontaan. Na afloop werden alle dames door de organisatie beloond met een mooi boeket.
Onze echte fans komen helaas op dit late tijdstip niet naar het Jordaanfestival toe om het Zwanenkoor te zien en te horen.

 

Open Monumentendag 13 september 2008

 

Open Monumentendag 13 september 2008

Het was een drukke dag voor het koor want op deze dag was het ook Open Monumentendag 2008 in de stad en omdat Het Zwanenkoor tot voor kort altijd repeteerde in het Petruskerkje op Sloterdijk hoort het koor daar toch op deze dag aanwezig te zijn om een bijdrage aan Monumentendag te leveren.
Rond 14.00 uur was iedereen aanwezig vanaf Krasnapolsky en was inmiddels ook het weer opgeknapt. Het koor bezorgde alle aanwezigen een gezellige middag en kon meezingen met de bekende Amsterdamse liedjes.
Een drukke maar geslaagde dag waar het koor zeker met plezier op terug kan kijken.

 

Orgeldag 13 september 2008

13 september Nationale Orgeldag 2008 op de Dam. Helaas is men bij buitenevenementen afhankelijk van het weer en het weer liet het volkomen afweten. Wegens de regen stonden alle orgels nog ingepakt op de Dam en iedereen stond maar een beetje te sippen. Het Zwanenkoor hoort bij het draaiorgel en zou dan ook buiten zingen, maar de organisatie had in allerijl Krasnapolsky bereid gevonden de Wintertuin beschikbaar te stellen voor het optreden van Het Zwanenkoor.
Zo werd het koor en de belangstellenden getrakteerd op een droog en gezellig optreden in deze prachtige zaal.
Het Hotel Krasnapolsky heeft een gastvrij en warm hart voor de draaiorgels en het Amsterdamse lied.!

 

Sint Jacob 7 september 2008

Het Zwanenkoor heeft zondagmiddag 7 september opgetreden in het Zorgcentrum Sint Jacob.
Sint Jacob is een woonzorgcentrum aan de Plantage Middenlaan en is gevestigd in een van de oudste panden van Amsterdam. Sinds de opening in 1866 worden in Sint Jacob ouderen verpleegd en verzorgd.
Bewoners, hun gasten en bezoekers hebben volop genoten van de bekende Amsterdamse liedjes, die Het Zwanenkoor zong.
De leiding van het huis sprak zich later positief uit over het aantal bezoekers en gasten dat na de pauze nog aanwezig was.
De ervaring leert dat velen na de pauze vertrekken naar hun woongelegenheid. Uit het aantal aanwezigen zou de leiding kunnen opmaken dat er veel behoefte is aan Nederlandse- maar vooral Amsterdamse liedjes, die bekend zijn en kunnen worden meegezongen. Ondanks het sombere en regenachtige weer bracht Het Zwanenkoor even warmte, gezelligheid en vrolijkheid in het Sint Jacob. Een geslaagde zondagmiddag!



 

Krasnapolsky 2 september 2008

In plaats van te repeteren op onze nieuwe locatie in de Koningskerk heeft het koor deze avond gerepeteerd op een heel verrassende locatie n.l. Hotel Krasnapolsky.
Hotel Barbizon en Krasnapolsky organiseerde een feest voor directeuren van alle NH hotels uit binnen- en buitenland en wilden de gasten een gevarieerd Amsterdams programma voor zetten waar Het Zwanenkoor een onderdeel van was. Tijdens de repetitie werd het koor geroepen om een aantal van onze bekende Amsterdamse liedjes te zingen, daarna werd weer rustig verder gerepeteerd.
Een hele bijzondere repetitie.

 

Uitmarkt 31 augustus 2008

 

Uitmarkt 30 augustus 2008

De weersvoorspellingen zijn uitgekomen. Zaterdag 30 augustus was een warme, prachtige dag. Het Zwanenkoor heeft op het Podium van het Prins Bernard Cultuurfonds live om 13 uur opgetreden.
Het was zo warm in de tent dat besloten werd de dames zonder omslagdoek en de heren zonder pet op te laten treden. Het was een heerlijk optreden met heel veel belangstelling van het toegestroomde, meezingende publiek.
Na een half uurtje lekkere Amsterdamse liedjes mocht het koor een warm applaus ontvangen voor dit oververhitte optreden.
De koorleden wachten niet lang en zochten een verkoelend heenkomen.
Een gezellig, warm, fantastisch UITmarktoptreden!

 

Noordwijk 23 augustus 2008

Christine Kroonenburg, door het tijdschrift Miljonair uitgeroepen tot societykoningin van 2007, door de talloze malen dat zij werd gezien op party’s, recepties en modeshows, vierde
23 augustus haar verjaardag met vrienden en kennissen in
Hotels van Oranje in Noordwijk aan Zee.
Het Zwanenkoor trad daar op om de avond een Amsterdams tintje te geven en dat lukte uitstekend. De gasten zongen uitbundig mee met de bekende Amsterdamse liedjes en liepen zelfs een polonaise. De stemming zat er geweldig in, de koorleden, de aanwezige gasten, maar vooral de
jarige vermaakte zich uitstekend.

 

Carol van Herwijnen 7 juli 2008

7 juli overleed plotseling Carol van Herwijnen. Van Herwijnen was decennia lang te zien op toneel, in films en op de TV. Hij is te zien geweest in televisieseries als " Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?" , "Floris" en "Toen was geluk heel gewoon"

In 2006 was Carol van Herwijnen een van de presentatoren van
Het Zwanenkoor in de Rode Hoed.

 

Politie Koninkrijksspelen 24 juli 2008

Vanaf zaterdag, 19 juli as. werden op het PTO 'Overamstel' van de politie Amsterdam-Amstelland de politie koninkrijksspelen gehouden. Zo'n 130 Antilliaanse en Surinaamse collega’s hebben met hun familieleden aan dit jaarlijkse sociale, culturele en sportieve evenement meegedaan. De politie koninkrijksspelen is een jaarlijkse ontmoeting tussen de Nederlandse Antillen, Aruba, Suriname en een aantal Nederlandse politiekorpsen. Centraal staat het elkaar leren kennen en ervaringen uit te wisselen. Sportieve onderdelen, culturele en sociale momenten moeten ervoor zorgen dat er een goed contact ontstaat. Op 24 juli werd een culturele avond gehouden, waarbij een Noord-Hollandse dansgroep, een steelband, een meiden dansgroep en Het Zwanenkoor aanwezig waren, met elkaar belichtten zij vele facetten van de Nederlandse cultuur. Het werd een kleurrijke avond, waar alle deelnemers vrolijk aan meededen en het voor iedereen een bijzonder geslaagde avond maakten.

 

Mary Borghoff 25 juli 2008

Wij hebben een HELDIN in het Zwanenkoor.
Mary redde een kleuter van 3 jaar uit de gracht
Zij zat rustig even uit te puffen op haar bank met uitzicht op het water, waar zij een paar kinderen plezier zag maken door achter de daar aanwezig ganzen aan te hollen. Mary had er geen goed gevoel bij en dit werd helaas bewaarheid doordat zij plotseling het oudere aanwezig meisje om hulp hoorde roepen. Mary bedacht zich geen moment, greep zelfs nog haar huissleutels, en holde de trap af, waar zij zich onmiddellijk te water begaf om het alleen nog zichtbare broekje van het kindje vast te grijpen. Met enige moeite kreeg zij de kleuter op de kant waar het toegestroomde publiek haar opving. De inmiddels gewaarschuwde politie en ambulance reanimeerde het kind en bracht Mary en kind naar het ziekenhuis, waar Mary aan een beenwond verzorgd werd en de kleuter een dagje moest blijven.
Een heldin; onze Mary, die door het Zwanenkoor met een mooi boeket verwend werd.

 

Joop Dousi 4 juli 2008

Ons bereikte het bericht dan Joop Dousi, die aan de wieg van Het Zwanenkoor stond, op 4 juli j.l. door een noodlottig ongeluk op de Molen van Sloten is overleden.

Hij was betrokken bij de oprichting van het gelegenheidskoor, samengesteld uit klanten van de 2 Zwaantjes, dat heeft opgetreden op het 39ste Jordaanfestival in 1988. Door het succes van dit gelegenheidskoor is toen besloten
Het Zwanenkoor op te richten.
Joop Dousi was ondanks zijn leeftijd nog op velerlei gebied actief. Hij was vooral bekend als omroeper bij Amsterdam Pirates honkbalteams. Tientallen jaren deed hij alles voor zijn club. Laatste jaren zette hij zich in als vrijwilliger voor het organiseren van tentoonstellingen en het behoud van de Molen van Sloten. Hij was samen met zijn vrouw Rietje donateur van het Zwanenkoor en was jaarlijks aanwezig bij een optreden van Het Zwanenkoor in de Rode Hoed.
Een markante persoonlijkheid, die zich altijd inzette voor anderen, is ons helaas ontvallen.
.

 

Co Cactus 12 juni 2008

12 juni j.l. is Ko Nijsen, beter bekend bij de Zwanenkoorleden als Co Cactus, op 65 jarige leeftijd overleden.
Zijn bijnaam dankte hij aan het feit, dat hij met cactussen en planten op de markt stond in Amsterdam Noord Hij had een passie voor zingen en heeft jaren in het Jordaancabaret gezeten en trad op bij bruiloften en partijen samen met zijn muzikale begeleidster Karin Wijnen.
Ko was een vaste klant van de Twee Zwaantjes en zong daar ook uit volle borst. Menig ingezakt feestje heeft hij gered door te gaan zingen. Hij bezat de gave om de hele meute aan het zingen te krijgen en zodoende de sfeer ten goede te keren. Ko heeft aan diverse TV producties mee gewerkt en in het programma “Op volle Toeren” met Chiel Montagne waar hij zijn CD “Zeg het Bloemen” lanceerde.
In Het Zwanenkoor heeft Ko bewezen dat hij als een echte Zeeuw het Amsterdamse lied op een spontane manier kon vertolken. Een van zijn successen was “Het reisje langs de Rijn” dat hij samen met Wil van Garderen zong. Op de eerste 2 Cd’s van het Zwanenkoor staan een aantal solo’s van Ko o.a. “omdat ik zoveel van je hou”
Tot 1999 is Ko lid geweest van het Zwanenkoor en daarna trad hij veel op in Holland Village.
Jaren heeft hij in de Jordaan gewoond, pas de laatste jaren woonde hij in het stadsdeel Osdorp, waar parkeren makkelijker is en waar hij een groter appartement had. Helaas ging het de laatste jaren niet goed met zijn gezondheid wat tot dit droevig einde leidde.

Wij zullen hem herinneren als een markant Zwanenkoorlid; Zeeuw met een warm Amsterdams hart.

 

Olmenhof Amstelveen 17 mei 2008

Olmenhof is een zorgcentrum in Amstelveen en ligt aan de Landtong, een rustige straat in de wijk Groenelaan, vlakbij het winkelcentrum Groenhof en scholen. Aan de oostzijde is een vrij uitzicht over de landerijen. Ook de directe omgeving is rijkelijk voorzien van bomen en groen.
Een gezellige eetzaal vormde het decor voor een uitmate gezellige Amsterdamse middag met heerlijke liedjes van Het Zwanenkoor. De bewoners, over het algemeen oudere dames en een enkele heer genoten en zongen mee voor zover zij de liedjes herkenden. Henny van Kerkwijk praatte de liedjes aan elkaar en dat deed hij met verve.
Voor de pauze werden alle vrijwilligers van het Zwanenkoor die de Cd verkoop, website, fotografie en geluid voor hun rekening nemen, bedankt voor hun inzet in afgelopen seizoen. Zonder hun steun en aanwezigheid kan het koor niet draaien en zij werden daarvoor beloont met een prachtig bos bloemen. Het was het laatste optreden van Het Zwanenkoor in seizoen 2007/2008.
Een fijne, gezellige middag en een goede afsluiting van een druk seizoen.


 

Blokzijl 1 mei 2008

De opening van het vaarseizoen in Blokzijl viel dit jaar vroeg, het begint altijd op Hemelvaartdag. De temperatuur was laag, maar gelukkig was het droog. Het koor heeft met veel vuur gezongen om zichzelf warm te houden en de toeschouwers aan de kade niet alleen warme voeten maar ook een warm hart te bezorgen. Ondanks de temperatuur bleven velen tot het einde toe luisteren, meezingen en klappen. Per bus kwamen de koorleden ver na middernacht weer aan in Amsterdam. Het was absoluut een geslaagde avond.

 

Koninginnedag 30 april 2008

Voor Koninginnedag zagen de weersverwachtingen er niet best uit, maar gelukkig bleef het weer goed en scheen er af en toe een waterig zonnetje. Het Zwanenkoor vierde Koninginnedag in de 1ste Leliedwarsstraat voor de woning van de vorig jaar overleden Henk Oordijk. Het was de wens van Trix zijn vrouw, dat ook dit jaar Het Zwanenkoor Koninginnedag gewoon voor hun woning zou komen vieren. Veel koorleden kwamen langs en zongen de longen uit het lijf. Een verscheidenheid van mensen trok er aan het koor voorbij en bleven staan om het koor te horen zingen en ook een duit in het muzikale zakje te doen. Het was een heerlijke middag en een mooie herinnering aan Koninginnedag 2008

 

Koninginnedag 30 april 2008

 

Het Gerecht aan de Dijk 29 april 2008

Koninginneavond trad Het Zwanenkoor op in de tent voor café "Het Gerecht aan de Dijk", Ringdijk 3 vanaf 20.30 uur op. Dit is intussen een traditie geworden, die ondanks de voorspelling dat het weer zeer wisselvallig zou zijn, toch maar weinig regen kreeg maar des te meer toeschouwers trok, die kwamen genieten van een vrolijke aanvang van Koninginnedag 2008

 

Eben-Haezer 27 april 2008

Zondag 27 april 2007 heeft Het Zwanenkoor opgetreden in zorgcentrum Eben-Haezer aan Wisseloord, Amsterdam Zuidoost. Het Zwanenkoor is daar al vaker geweest en het publiek heeft daar altijd met groot genoegen naar het koor geluisterd. Ook vandaag was het weer overvol en gezellig in het theaterzaaltje van Eben-Haezer. Vele van het aanwezige publiek zongen de bekende liedjes uit volle borst mee en het koor kreeg na afloop een warm applaus van de aanwezigen

 

Het Wapen van Assendelft 15 april 2008

Het was voor het koor de eerste keer dat er werd opgetreden in "Het Wapen van Assendelft". Een onverwacht groot en gezellig theaterzaaltje, waar al vroeg een aantal toeschouwers plaats hadden genomen. Ook hier een overwegend ouder publiek, die door busjes werden gebracht. Het was een gezellig, maar wat rommelig optreden, omdat het podium wat klein was voor het koor en de warmte van de lampen gericht op het toneel de koorleden soms wat te veel werd. Het publiek heeft genoten, maar soms is het theaterleven niet makelijk.

 

De Dwarsligger IJmuiden 13 April 2008

In Buurtcentrum "De Dwarsligger" in IJmuiden is het Zwanenkoor al eerder geweest evenals in Buurtcentrum "De Boei" in IJmuiden. Inmiddels een jaarlijks terugkerend optreden, dat altijd, door de helaas overwegend ouderen, met enthousiasme wordt ontvangen. De herkenbaarheid van de Nederlandse en Amsterdamse liedjes is groot en " De Jantjes" werd in deze havenstad natuurlijk volop meegezongen

 

Zorgcentrum de Poort 30 maart 2008

 

Zorgcentrum de Poort 30 maart 2008

Het Zwanenkoor trad op in Zorgcentrum de Poort aan de Hugo de Grootkade. Het was een heerlijke middag waren de toeschouwers waar mogelijk meezongen en dansten.
De Poort is een gerenoveerd verpleeghuis aan de rand van de Jordaan. Het maakt onderdeel uit van Zorggroep Amsterdam en levert een flexibel zorg- en dienstenpakket, in aansluiting op de steeds veranderende zorgvragen, aan cliënten uit de regio Amsterdam. De Poort richt zich voornamelijk op mensen van 55 jaar en ouder met zorgvragen, die voortkomen uit gezondheidsverstoringen.


Hugo de Grootkade 18-28, 1052 LS Amsterdam
Telefoon: (020) 5806 600
Telefax : (020) 5806 666
email-adres: depoort@zorggroep-amsterdam.nl


 

 

Optredens Rode Hoed

Alle optredens van in de Rode Hoed van 2008 zijn achter de rug. Een kort verslag met foto's van de presentatoren volgt hieronder.

Vrijdag, 8 februari was de eerste presentator Johnny Kraaykamp jr. Met zijn geestige grappen wekte hij de lachlust op van de toehoorders en de leden van het Zwanenkoor. Een zeer geslaagde avond.

Zondag, 10 februari presenteerde Danny Malando het koor in de Rode Hoed. Een heerlijk middag, omdat hij op zijn eigen wijze de teksten van de liedjes in zijn aankondiging verwerkte.
Een warme en gezellige middag.

Vrijdag, 15 februari heeft Arjen Burggraaf het stokje overgenomen. Gewend als hij is te presenteren, werd het een goed interactie met koor en publiek. Er werd door de toehoorders meegezongen en dat verhoogd de sfeer in de Rode Hoed tijdens de voorstelling.

Zondag, 17 februari was Loes Luca de presentator. Ze had als Rotterdamse meteen de juiste toon te pakken en maakte volop grappen over de onderwerpen van de liedjes die de revue passeerden. Tot groot plezier van het publiek en het koor, dat af en toe de slappe lach had. Opnieuw een geweldig, leuke middag.

Zondag, 24 februari was de presentator Matthijs van Nieuwkerk
Door de liedjes van het koor over Amsterdam realiseerde hij zich weer hoe prachtig Amsterdam is en hij schonk ook extra aandacht aan Henk Oordijk, die hij, als bijna buurman persoonlijk gekend had. Hij beloofde bij afscheid dat hij het Westertorenspeldje, dat alle presentatoren cadeau krijgen, bij zijn eerste presentatie van DWDD zou dragen. Daarvan akte.
En natuurlijk hield Matthijs van Nieuwkerk woord; bij de eerst DWDD na zijn presentatie in de Rode Hoed droeg hij het speltje.

Vrijdag, 7 maart verving Gerrie van der Klei de zieke Wim Bohnen. Het was de tweede keer dat zij het koor in de Rode Hoed presenteerde en zij deed de presentatie met verve. Zij bracht de persoonlijke groeten over voor alle koorleden van Erik Brey en Frans Mulder van "Purper" Gerrie van der Klei zal met Purper volgend seizoen op de planken staan.

Zondag, 9 maart nam Rob van de Meeberg de presentatie over van June Hoogkarspel die door familieomstandigheden helaas niet kon komen. Rob van de Meeberg heeft twee jaar geleden het koor al eens gepresenteerd en vond het een eer weer opnieuw met Het Zwanenkoor in de Rode Hoed te staan. Hij heeft byzondere affiniteit met het Amsterdamse en Nederlandse lied, omdat hij bekende Nederlanders waaronder Johnny Jordaan en Wim Kan in het theater heeft vertolkt.

De PR-commissie heeft het toch maar weer voor elkaar gekregen, via haar netwerk, om deze twee kanjers zo kort voor de voorstelling te strikken voor de presentatie.

Zondag, 16 maart, de laatste voorstelling in de Rode Hoed van 2008, werd gepresenteerd door Ronnie Tober. Hij genoot net als alle koorleden en toeschouwers van de losse, gezellige sfeer in de "Hoed". Het koor beloofde op een benefiet voorstelling voor "Ronnie Tober Foundation" te komen optreden. Deze Foundation organiseerd uitstapjes voor mensen met een verstandelijk beperking.

Bij alle voorstellingen kwamen van het publiek positieve reacties over het optreden van Het Zwanenkoor.
Voor Het Zwanenkoor is een warm, attent en positief publiek een bron van energie.

 

 

Rode Hoed 16 maart 2008 "Hallo Hallo"

 

Rode Hoed 16 maart 2008 "Ik kan vergeven"

 

Rode Hoed 16 maart 2008 "Lieveling"

 

Rode Hoed 8 februari 2008 "Amsterdam huilt"

 

Rode Hoed 8 februari 2008 "Als ik weet"

 

Kadoelenbreek 3 februari 2008

Zondagmiddag was Het Zwanenkoor voor het eerst in woonzorgcentrum Evean Kadoeler Breek in Amsterdam-Noord aan de Banne Buikslootlaan. Dit woonzorgcentum telt 364 serviceflats voor ouderen. Die daar beschermd en zelfstandig wonen.
Het was een zeer geslaagde middag en Mevrouw van der Berg, een van de vrijwilligers, bedankte de sponsor die dit optreden van Het Zwanenkoor mogelijk gemaakt had en zij sprak de wens uit, dat Het Zwanenkoor volgend jaar weer een middag met Amsterdamse liedjes komt verzorgen in de Kadoeler Breek



 

Antaris Osdorp 27 januari 2008

 

Café Hesp 13 januari 2008

Het Zwanenkoor vierde het nieuwe jaar in Café Hesp aan de Weesperzijde. Gerry Schuring omlijstte het geheel met vrolijke muzicale klanken en bleek een echte entertainer te zijn. Het was al met al een gezellige, vrolijke start van het nieuwe jaar