Boek- en Cd-presentatie Rode Hoed

Een 30-jarig jubileum! Dat laat je niet zomaar voorbijgaan.

Felix Poort is een jaar lang bezig geweest met het samenstellen van een prachtig boek. Materiaal verzamelen, interviews houden, stukken schrijven en nog meer. Velen hebben hieraan meegewerkt.

André Vrolijk heeft vanaf de Rode Hoed voorstellingen in 2019 gewerkt aan het voorbereiden van de Cd opnames. Muziek uitzoeken, arrangementen schrijven en oefenen met het koor. Het moest een heel mooie Cd worden. En dat is gelukt!

Maar er kwam meer bij kijken. Hoe gaan we het vormgeven? Wie gaat het vormgeven? Welke titel gaan we eraan meegeven? Waar gaan we het presenteren? Wie gaan we uitnodigen en hoe gaan we dat doen? Zomaar een greep uit de vragen, die we onszelf moesten stellen. We vonden Tres Melis als vormgeefster voor het boek en Jeroen de Rijk als producer voor de Cd.

 

Eind vorig jaar was het zover. Het boek was klaar om gedrukt te worden en de Cd was opgenomen.

 

De presentatie moest iets bijzonders worden en waar anders dan in De Rode Hoed?

We kozen voor een soort DWDD-setting in Jordanese stijl.
De mensen die werden uitgenodigd, waaronder een behoorlijk aantal bekende Nederlanders, reageerden enthousiast op de uitnodiging. Uiteindelijk waren er ruim 250 gasten.

 

Erik Brey was de ceremoniemeester en Dieuwertje Blok de interviewer. De vragen gingen over verleden, heden en toekomst van Het Zwanenkoor. Korte maar krachtige interviews.

Heel erg leuk met mooie foto’s op de achtergrond en zelfs een leuk kort filmpje van Sonja Barend met het Zwanenkoor in de Rode Hoed tijdens haar tv-programma.

Er werd natuurlijk ook gezongen.

Gasten aan tafel: Bert Koster en Hanneke Meeuwis, Gerdi Verbeet en Maartje van Weegen, Felix Poort en Tres Melis, Cor Bakker, Jeroen de Rijk en Danny Damman.

 

De eerste exemplaren van het boek en de Cd werden uitgereikt aan André Vrolijk, Gijs Staverman, Job Cohen, Gerdi Verbeet, Maartje van Weegen, Cor Bakker en Dieuwertje Blok.

 

Met trots kijken we terug op een mooie middag.