Draaiorgelfestival – De Dam

Elk jaar is Het Draaiorgelfestival een prachtig festijn. Het is altijd op de tweede zaterdag in september, maar dit jaar was er op die datum een manifestatie van het Rode Kruis. Het Draaiorgelfestival moest daardoor uitwijken naar 30 september. Aanvankelijk was het droog, maar helaas heeft het ook een groot deel van de dag geregend. Veel draaiorgels, die op De Dam stonden opgesteld, waren toegedekt. Dat was wel jammer.

 

Het publiek liet zich door de regen niet weerhouden. De Dam stond helemaal vol met mensen. Een kleurrijk geheel van parapluis op sommige momenten. Gasten bij dit optreden waren de twee heren van Eterno. Zij zongen samen met Het Zwanenkoor “Aan de Amsterdamse grachten” en “Tulpen uit Amsterdam”. Het klonk als een klok. Maar ook hun eigen nummers “Unchained Melody” en “Nessun Dorma” waren prachtig.

 

Na hun optreden ging Het Zwanenkoor verder met de tweede helft van het programma. Er werd zelfs een dansje gewaagd en polonaise gelopen. Op het podium moesten we flink inschikken om niet nat te worden. Maar ook dat was geen probleem. Het was een mooie middag!