Amsterdam Museum – Mooi Amsterdam

Op 16 juni werd de tentoonstelling “De mooiste Stad” geopend, die burgemeester van der Laan vlak voor zijn overlijden heeft samengesteld. De opening vond plaats op de binnenplaats van Het Burgerweeshuis voor de ingang van het Amsterdam Museum.

 

Femke van der Laan, de weduwe van Eberhard van der Laan, opende samen met zoon Edze de tentoonstelling.

 

Zij vertelde hoe ze met Eberhard in auto met chauffeur, een stapel nog te lezen dossiers tussen hen in, door de stad reed en de rit altijd eindigde met de woorden van Eberhard  ”Mooi stadje hè?”

 

Er werd een gedicht voorgelezen en de schrijver  Mano Bouzamour  las een column voor die dezelfde dag in het Parool zou worden gepubliceerd. Het Zwanenkoor mocht de muzikale omlijsting verzorgen. Dat werd natuurlijk met liefde gedaan. Onze beschermheer Job Cohen was ook aanwezig.

 

Er was grote belangstelling voor de opening. De tentoonstelling is zeker de moeite van het bezoeken waard, omdat veel gebeurtenissen heel herkenbaar zijn. De tentoonstelling omvat foto’s, artikelen en schilderijen die in de voorgaande eeuwen belangrijk zijn geweest voor de ontwikkeling van onze multiculturele stad.

 

De tentoonstelling is te vinden in de Schuttersgalerij, die gratis is te bezoeken.