Rode Hoed IV 22 maart 2024

Naar de Rode Hoed komen met de auto is best een uitdaging in deze tijd. Zelfs degenen, die stad op hun duimpje kennen, raken verdwaald en Google Maps lijkt het dan ook niet meer te weten. Dus veel van onze bezoekers komen later aan om deze reden. Het kan ook zijn, dat veel van hen niet hebben meegekregen, dat de zaal een half uur eerder opengaat, dan op de kaart staat vermeld. We stellen onze opkomst een beetje uit, maar als we eenmaal opkomen zien we een uitverkochte zaal.
Vooraan zit meneer Burger, die 103 jaar oud is. Helaas konden we op zijn 100e verjaardag vanwege Corona geen optreden verzorgen, maar nu is hij helemaal uit Lemmer voor dit optreden naar Amsterdam gereden. Ruim een uur rijden.

Vandaag is Chiel van Praag onze presentator. In 2003 stond hij voor het laatst op het podium en vandaag betreed hij dat weer, speciaal voor ons. Hij vertelt ons heerlijke verhalen uit de tijd, dat hij presenteerde en hij is het duidelijk niet verleerd.

Wij zijn benieuwd. De vrijdagavond staat erom bekend, dat het publiek voor een feestje komt en het ging de afgelopen zondagen al zo los. Wat moet het vanavond dan wel niet worden? Maar als publiek al bij Bert zijn openingsnummer begint mee klappen weten, we het zeker. Dit publiek komt om het gezellig te gaan maken.
Toch zijn ze na de pauze ook muisstil als Elly Weemoed van de Wester zingt en laten ze zich pas weer horen met het daverende applaus.

Vanuit het koor is wens gekomen om bij het filmen en foto’s maken geen flits te gebruiken. Jammer genoeg lijken sommige dat toch te vergeten. We zien vanuit de donkere zaal toch nog wel wat felle lichtjes verschijnen.
De avond wordt deze keer afgesloten met een Afterparty. André en Maarten gaan gewoon nog even door. Diep respect voor onze muzikanten.

Wij mogen de complimenten in ontvangst nemen bij het draaiorgel van de familie Perlee. In de zaal zien we zelfs meneer Burger nog een dansje maken en met ons meezingen. Wie zegt dat Afterparty ’s voor de jongeren zijn? Met 103 jaar blijkt dat ook nog prima te lukken.

Wilt u de foto’s zien? Klik dan hier.